Johan Derksen krijgt eigen radioprogramma op Radio Veronica 

Johan Derksen sluit vanaf maandag 15 augustus de dag af met zijn eigen radioprogramma ‘Muziek voor Volwassenen’ op Radio Veronica. Het programma zal op maandag tot en met vrijdag van 23:00 uur tot 00:00 uur te horen zijn.

Rob Stenders: “Toen Johan Derksen vroeg of er bij Radio Veronica ruimte was voor een programma met The Teskey Brothers, Bob Dylan, The Band, The Stones, Chris Stapleton en Otis Redding hoefde ik daar niet lang over na te denken… Dat gaat voor de muziekliefhebber een lekker tripje worden.”

Johan Derksen: “Het wordt geen nostalgisch programma, maar er komt dagelijks mooie muziek uit die je nooit op de radio hoort. Het wordt een mix van blues, Americana, soul, country, gospel en rock. Ik pretendeer geen discjockey te zijn, maar draai slechts plaatjes zonder door de nummers heen te praten. Geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf dus weg, want ‘Muziek voor Volwassenen’ draait alleen om de muziek. Echte liefhebbers en de grote groep oudere jongeren vormen mijn doelgroep.”

Liefde voor muziek

Derksen – die zijn liefde voor muziek nooit onder stoelen of banken heeft gestoken – maakte in 2014 de serie ‘Derksen on the Road’waarvoor hij enkele grondleggers van de Nederlandse popmuziek sprak. Verder maakte hij verschillende theatervoorstellingen over nederpop, blues en Americana en was hij intensief betrokken bij het Holland International Bluesfestival in Grolloo. Zijn radioprogramma ‘Muziek voor Volwassenen’ was eerder te horen op de regionale radio. Nieuw in de muziek is hij dus allerminst en vanaf 15 augustus kan hij zijn muziekliefde kwijt bij Radio Veronica. 

11 Comments

  1. Johan Derksen is een kenner en liefhebber van prima muziek voor oudere jongeren, maar hij kan totaal niet presenteren. Dat is voor hem ondergeschikt, maar zo maak je geen aantrekkelijke radio en hij leest voor ieder plaatje als een net opgegraven doodgraver gortdroog n tekstje voor. Nul smaak of kraak. En live zal het ook niet zijn. We kunnen iedere denkbare muziek wel zelf draaien, voor radio komt t juist op presentatie en personality aan. En dat is wat uitgerekend Johan Derksen niet gaat doen! Hahaha.

  2. Ik vond het altijd jammer dat Veronica (radio én tv) niet meer waren wat het geweest is. Sinds Rob Stenders gaat hij regelmatig op hoor, lekkere zender met goede muziek zowel bekend als onbekend. Nu nog de tv zender verbeteren met (ietswat rebelse) Nederlandse programma’s.

    • Dat is bewust. Hij wil het gewoon erg zakelijk en relevant houden en echt puur gefocust op de muziek. Derksen zal je niet de lolbroek horen uithangen op de radio. Daar zijn andere zenders voor.

  3. Dat Derksen Stenders moet attenderen om ’n programma met goeie muziek voor grote mensen te maken, geeft te denken…….De smaak van Derksen is prima, zijn toon van presenteren is bekend , maar of’tie de toon van Veronica kan weerstaan valt te bezien. De muziekproducer van dienst maakt toch de dienst uit (lees : muziekkeus) . Ik geloof niet dat, zodra er ’n door Johan voorgestelde plaat niet door de “ballotage”komt, Johan dit zal kunnen accepteren ….dan is’tie vertrokken.

    • Dat mag ik hopen Elly, anders wordt het ruzie en stapt Johan direct op !!!Misschien dat Rob zelf de muziekproductie gaat doen, Stenders heeft wél ’n goeie smaak. Vooral de “vergeten” songs kan men van hem verwachten. Of juist dié track die je nooit hoort van ’n aardig album, die het album ineens veel beter maakt !!! Toi Toi Johan én Stenders , zorg ervoor dat Radio Veronica wéér RADIO Veronica wordt !!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*