Evert ten Napel neemt afscheid tijdens De Johan Cruijf Schaal op ESPN

De Johan Cruijff Schaal is zaterdag de eerste officiële wedstrijd die ESPN uitzendt in UHD. Dat betekent een aanzienlijk betere beeldkwaliteit voor kijkers die via hun tv-aanbieder toegang hebben tot het ESPN UHD-kanaal. De Johan Cruijff Schaal gaat dit jaar tussen Ajax en PSV en is tevens de afscheidswedstrijd van commentator Evert ten Napel.   

Evert ten Napel zwaait af na roemrijke carrière

Evert ten Napel, een van de populairste en langst dienende sportcommentatoren van Nederland, beleeft tijdens de Johan Cruijff Schaal een afscheid in stijl als commentator van ESPN. De 77-jarige Drent stopt met zijn werkzaamheden voor nationale televisie. “Je moet een keer stoppen, en dan is de Johan Cruijff Schaal geen verkeerd podium voor een laatste kunstje”, aldus Ten Napel. Hij vervolgt: “ESPN heeft een lichting zeer talentvolle commentatoren, dus ik geef met veel plezier het stokje door.”

Evert ten Napel werkte jarenlang als sportverslaggever voor de NOS, waar hij onder andere het commentaar verzorgde tijdens het EK van 1988 en talloze andere eindtoernooien. In 2012 maakte Ten Napel de overstap naar ESPN. Bij de Johan Cruijff Schaal zaterdag wordt commentator Ten Napel vergezeld door presentator Milan van Dongen, analisten Arnold Bruggink, Kenneth Perez en Marciano Vink en verslaggever Pascal Kamperman. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur, live vanuit de Johan Cruijff Arena.

Johan Cruijff Schaal is officieel debuut ESPN UHD

De Johan Cruijff Schaal is om nog een reden bijzonder: het is de eerste officiële wedstrijd bij ESPN die wordt aangeboden op het ESPN UHD-kanaal. Dat betekent een sterk verbeterde beeldkwaliteit voor de ESPN-kijkers die bij hun tv-aanbieder toegang hebben tot dit kanaal en een TV en settopbox bezitten die dit ondersteunen. Uitzendingen van ESPN UHD worden aangeboden in HDR, bevatten meer kleuren en worden met twee keer zoveel frames per seconde doorgegeven. ESPN UHD wordt momenteel aangeboden door Ziggo, KPN, SKV, Breedband Helmond, Trined en Kabeltex.

Ajax en PSV trappen zaterdag om 20.00 uur af om de Johan Cruijff Schaal. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur. De voorbeschouwing, de wedstrijd en de nabeschouwing zijn te zien op ESPN en ESPN UHD.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*