Jeroen Pauw en Fidan Ekiz vormen nieuw duo van Op1 op zondag

Jeroen Pauw en Fidan Ekiz zijn vanaf dit weekend iedere zondag namens BNNVARA te zien als presentatieduo van Op1.

Onlangs maakte de NPO bekend dat de talkshow op de late avond vanaf deze week zeven dagen per week te zien is en ook in de zomer door zal gaan. Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “In deze tijd van crisis is er grote behoefte aan goede informatievoorziening en duiding. Ik ben zeer tevreden dat we hier middels een derde duo bij Op1 een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.” 

Jeroen Pauw: “Door de maatschappelijk ontwrichtende coronacrisis is het ook journalistiek alle hens aan dek. Ik maak dan ook graag deel uit van het team dat met Op1 dagelijks, nu zelfs zeven dagen per week, het nieuws volgt, duidt en waar mogelijk verdiept. Ik verheug me op de samenwerking met de redactie en het werken met medepresentator Fidan Ekiz, die ik ten tijde van Pauw en Witteman heb leren kennen als een slimme en vrolijke collega en een bevlogen en origineel journalist.” 

Fidan Ekiz: “Het zijn bijzondere tijden, onwaarschijnlijk nieuwsrijk, waarin we met Op1 een belangrijke bijdrage leveren aan het informeren van de samenleving. Ik ga me inzetten om zowel de harde feiten als de warme momenten waar we met zijn allen behoefte aan hebben bespreekbaar te maken. En ben vereerd en verheugd dat met een vakman en fijn mens als Jeroen te mogen doen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor mij op uitzonderlijke hoogte staat als presentator en interviewer. Een aparte categorie in dit segment.” 

Op1 is iedere dag vanaf 22.30 uur te zien op NPO1. Het programma is een samenwerking tussen de omroepen WNL, EO, Omroep MAX en BNNVARA en wordt in samenwerking met TVBV gemaakt. 

4 Comments

 1. Helemaal mee eens Juul. De commerciële steken hier bij schril af. Bijna niets aangepast.
  Die blijven (misschien wel terecht) alleen maar naar de inkomstenkant kijken. Ik mag toch hopen dat het allemaal niet te lang gaat duren.

 2. De commercielen worden een ietsje pietsie harder getroffen door het wegvallen van heel veel reclame waar ze helemaal van afhankelijk zijn. Dus iets extra’s wordt daar heel moeilijk, zoals 7 x per week Jinek.

  De NPO heeft een meer publieke functie en heeft dus een taak zich aan te passen in dit soort omstandigheden.
  Maar het zou me geen seconde verbazen als Rijxman binnenkort weer met opgehouden hand in Den Haag staat.

  Overigens, maar dat is heel persoonlijk, wordt ik wel wat moe van al die “Corona” talk shows.
  (Ja ja, 1,5 meter en handjes wassen)
  Maar gelukkig is er nog veel ander aanbod zoals de reclame vrije films van Film 1, gratis op Ziggo kan 101 t/m 104

 3. @Ruud Als Eva van ma t/m vrij nog steeds anderhalf uur live gaat in samenwerking met het RTL nieuws dan kunnen die 2 dagen in het weekend er ook nog wel bij. De programmering aanpassen met oude series, films en programma’s en hier 1 zender helemaal voor vrij maken (RTL5) hoeft ook allemaal niet zoveel te kosten. Men zou het allemaal kunnen afwisselen met interactieve (bel) spelletjes met de mensen thuis en een sms/chat/foto balk onder in beeld waar mensen dingen via hun mobiel of tablet naar toe kunnen sturen zodat er op een andere manier weer wat geld binnen komt. Die spelletjes zijn weer toegestaan sinds januari 2019.

  Het komt nu aan op improviseren en laten zien dat je het doet voor de mensen. Dat je er bent in deze moeilijke en rare tijd. En dan ga je niet gewoon door met bijna alleen maar sponsor programma’s en recente herhalingen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*