Jan van Loenen brengt boek uit over de achtergronden van zijn reportages

Het boek ‘Doorlopen! Er valt hier niets te zien’ door Jan van Loenen geeft de achtergronden van zijn reportages.

Jan van Loenen versloeg onder andere de treinkaping in De Punt, deed in 1986 en 1997 verslag vanaf het Elfstedentocht en interviewde binnen 48 uur twee keer Mick Jagger op twee continenten.

Jan van Loenen begon zijn carrière in 1976 bij de VARA-televisie als verslaggever voor Achter het Nieuws en De Ombudsman. Voor de Woensdageditie van de VARA-radio maakte hij in de jaren tachtig wekelijks het programma-onderdeel De Pont, waarin forensen werd gevraagd naar hun mening over het nieuws van de dag. In 1990 stapte hij over naar NOVA, in 2010 opgevolgd door Nieuwsuur. Van Loenen maakte talloze reportages in binnen- en buitenland. Spraakmakend was zijn vraag aan prins Willem-Alexander over de kwestie-Zorreguieta, waarop prinses Maxima antwoordde: “Hij was een beetje dom”.

Het boek heeft als bonus de mogelijkheid om via QR-codes de 88 reportages uit de 44-jarige carrière van Jan van Loenen in hun oorspronkelijke vorm terug te zien. Het boek ‘Doorlopen!’ is voor 16,99 verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

2 Comments

  1. Het is de Elfstedentocht en niet het Elfstedentocht
    Wat wel kan is het Elfstedenparcours, zo staat het ook in het boek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*