Jeroen Nieuwenhuize: “Ik kreeg steeds meer het gevoel dat de Top 40 niet meer helemaal thuis hoorde bij 538”

Jeroen Nieuwenhuize stopte in 2018 met het presenteren van de Top 40 en daar had hij, naar eigen zeggen, een duidelijke reden voor “Ik was wel een beetje uitgeteld”, aldus Jeroen in ‘De Broadcast’. Hij vervolgt “Ik kreeg ook steeds meer het gevoel dat de top 40 niet meer helemaal thuis hoorde bij 538”. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’ is DJ en Presentator Jeroen Nieuwenhuize te gast. Zoals te doen gebruikelijk bespreken hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen de rijke Radio en TV loopbaan van de gast. 

Droom kwam uit bij 538

Jeroen begon zijn carrière bij Omroep Zeeland waar hij de eerste kneepjes van het vak leerde, maar Hilversum was zijn droom en belandde enkele jaren later bij Radio 538. Die droom kwam uit “dat hele station puilde uit van de grootheden uit mijn jeugd, mensen waardoor ik radio ben gaan maken”, aldus de DJ. Jeroen begon in 1998 bij Radio 538, maakte diverse programma’s en volgde in 2006 Wessel van Diepen op als vaste presentator van de Top 40 “de lat ligt zo hoog, hoe ga ik dit nog beter doen” dacht Jeroen toentertijd. Met, ook de TV variant, heeft Jeroen 20 jaar de Top 40 gepresenteerd.

Hoogte- en dieptepunten

Jeroen vertelt over de hoogtepunten maar ook zijn dieptepunten. Hij verloor vorig jaar zijn zoontje kort na de geboorte en is toen een lange tijd niet op de radio geweest, inmiddels heeft hij zijn werkzaamheden opgepakt “Ik ben nog maar op 50% van wat ik was, voordat het gebeurde. En dan hoop je dat het genoeg is. Dat zal voor altijd een litteken blijven, er is een tijd voor en tijd na dat moment”, zegt Jeroen in de podcast.

“Verkloot een hele week werken”

Er zijn dus meerdere kanten van de medaille als je ‘op het podium staat’. Er komt ook veel negativiteit op je af “en dat is heel lastig… en ik vind het ook super knap hoe mensen die nu in de belangstelling staan om kunnen gaan met die trollen. Die gewoon jouw het succes misgunnen of oprecht een mening hebben maar dat niet op een fatsoenlijke manier kunnen brengen”. Jeroen vervolgt in ‘De Broadcast’“Leg het maar naast je neer als je voor dood gewenst wordt, dat verkloot een hele week werken”. 

Jeroen hoor je elke werkdag van 10 tot 13 uur op Radio 10 en en dus in aflevering3 van seizoen 3 in ‘De Broadcast’. Het hele gesprek luister je via www.debroadcast.nl of alle bekende podcastdiensten. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. 

4 Comments

  1. De Top 40 is allang niet meer de lijst die het ooit bij Veronica was….De juiste combinatie Veronica-Top 40-Lex Harding/Erik de Zwart…Nadat Veronica was gestopt met de Top 40 volg ik het niet meer (ging in die tijd nog iedere donderdag het nieuwe Top 40-blaadje halen bij de plaatselijke platenzaak)…..Vanaf de jaren 90s volg ik überhaupt geen hitlijst meer, mijn muziek-voorkeur gaat uit naar de jaren 50s, 60s, 70s en 80s

  2. RTL en Talpa lekker laten fuseren, waarbij het merk Veronica zich losweekt van deze fusie. Het startpunt voor een nieuw Veronica als commerciële familiezender op tv en als toonaangevende popzender op de radio.

  3. @Opa Fladder Dat zou allemaal heel mooi zijn maar daar heeft de vereniging Veronica helemaal geen geld voor. Zij verlenen in licentie de naam Veronica aan Talpa/SBS.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*