Jan Slagter spreekt prinses Beatrix ter gelegenheid van 65-jarig jubileum Prinses Beatrix SpierfondsJan Slagter voert in het programma 65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten een bijzonder gesprek met prinses Beatrix. Het Prinses Beatrix Spierfonds bestaat 65 jaar en voor deze speciale gelegenheid vertelt de prinses openhartig waarom dit fonds belangrijk voor haar is. De uitzending is op maandag 11 oktober om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Jan Slagter gaat in verband met het 65-jarige jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds in gesprek met prinses Beatrix. In een unieke uitzending vertelt de prinses over haar persoonlijke betrokkenheid bij het fonds en waarom dit fonds haar zo nauw aan het hart ligt.

Doel van de uitzending is om donateurs te werven voor het jubilerende Prinses Beatrix Spierfonds. Mensen met en zonder spierziekten lopen verschillende routes, waaronder een route van maar liefst 65 kilometer. Zij starten al midden in de nacht en finishen op een feestelijke manier in de uitzending op Paleis Soestdijk, waar niemand minder dan de prinses hen op staat te wachten.

Verder zien we indringende portretten van patiënten en hun familie. Zo zien we de dochter van Hans Kazàn: Lara Kazàn, zij kon twee jaar geleden – van de één op de andere dag – niet meer bewegen. Verder zijn er bijzondere optredens van Danny Vera en Glennis Grace, die prachtige nummers ten gehore brengen.

Het Prinses Beatrix Spierfonds werd 65 jaar geleden opgericht en kreeg de naam van prinses Beatrix. Op haar achttiende werd prinses Beatrix naamgever van het Spierfonds. Speciaal voor dit jubileum zien we nooit eerder vertoond beeldmateriaal van prinses Beatrix en haar inzet voor het Spierfonds. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Sommige spierziekten zijn dodelijk, verschillende zijn erfelijk en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren. Het kan iedereen op elk moment overkomen.

65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten
Maandag 11 oktober om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Jan Slagter & Carrie ten Napel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*