Jan Slagter: ‘Ik hoop dat Matthijs en Tom terugkeren in de media’

Jan Slagter (69) maakt zich zorgen over Hilversum; de te grote rol van de NPO, de afkalvende macht van de omroepen, de cancelcultuur… Voor MAX Magazine spreekt hij zich uit, ook over zijn eigen positie als directeur van Omroep MAX.

Slagter: “Er zijn natuurlijk dingen gebeurd die niet goed zijn, maar bepaalde zaken worden ook wel overtrokken. Ik heb het dan niet over zaken waar aanranding en verkrachting aan de orde is, zoals bij ‘The Voice’ met Ali B. Maar als mensen een keer heel erg boos zijn geworden of een verkeerde opmerking hebben gemaakt… Nee, ik vind dat we mensen te makkelijk laten vallen. Mensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend zoals Matthijs van Nieuwkerk. Of Tom Egbers, er schijnt vijftien jaar geleden iets aan de hand te zijn geweest en die mag ook ineens niet meer op de buis verschijnen. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. We leven op dit moment in een maatschappij waarin mensen geen fouten meer mogen maken, dan is het gelijk wegwezen. De verharding, de cancelcultuur, daar maak ik me echt zorgen over. Ik hoop dat Matthijs en Tom terugkeren in de media, op welke plek dan ook.”

Slagter is nu 69 jaar, maar heeft nog geen plannen te stoppen met MAX. Hij blijft ook komende jaren het gezicht van de omroepvereniging.

“Er komt een moment, ik zeg niet dat het dit jaar is, maar wel te zijner tijd, dat ik terugtreed als bestuurder. Dan hoef ik niet meer dat hele vergader­circuit in waar je hier in Hilversum mee dood wordt gegooid. Ik blijf dan wel het gezicht van de omroep en MAX Maakt Mogelijk presenteren, ga naar de ledendagen en blijf me bezighouden met de vereniging. Dan werk ik nog zo’n tweeënhalve dag en ga voor de rest andere dingen doen. Bijvoorbeeld werken in Café MAX in Zoetermeer, dat vind ik ook geweldig; koffie en smoothies maken en appeltaart verkopen met slagroom. Dat doe ik nu af en toe al op zaterdag.”, aldus Slagter.

Bron: MAX Magazine

8 Comments

 1. Kapot gemaakt door de deugpolitie die 2. Van mij mogen ze ook terug keren. Matthijs beschikt over een niet te evenaren talent wat we moeten koesteren. Voorlopig zal ik zijn afleveringen over de Franse muziek die hij maakte met Rob Kemps missen. Die laatste wordt tegenwoordig ook helemaal met de grond gelijk gemaakt door diezelfde deugers dus dat schept een band….

  • De deugpolitie? Jezus man, de een voerde een schrikbewind en de ander gebruikte zijn positie om een vrouw in bed te krijgen. Ik weet niet of je dat normaal vindt, maar dat kan gewoon niet meer.

 2. Vergeet nu iedereen ineens, dat deze ‘boosdoeners’ vanuit hun – financieel riante – positie, de ‘stoute’ dingen hebben gedaan/voorgesteld? Natuurlijk zijn deze mensen professionals in hun vakgebied, maar in de omgang met mensen hebben zij nog veel te leren.

 3. De tijd stopt voor Jan binnen nu en vijf jaar als hij door blijft roken waar de shell
  jaloers op is. Stop Jan, er gaan er zo n 20.000 per jaar aan dood. Bespaar je een lijdensweg. Velen die jou voor gingen komen als laatste halte terecht in het Antoni van leeuwenhoek ziekenhuis.

 4. Matthijs heeft een onnavolgbare gave om programma’s te presenteren en te maken. Er is niemand in ons land te vinden die hem ook maar kan benaderen.Het is eeuwig jammer dat deze man niet kan terug keren. Er lopen zoveel kneuzen in Hilversum die kunnen blijven terwijl het grootste talent vrij rond loopt.Als Jan zo nodig van mening is dat hij terug moet waarom haalt hij hem dan niet binnen bij zijn omroep. Tom ook terug? Ja waarom niet. We hebben allemaal 20-30 jaar geleden wel eens iets raars gedaan volgens de “standaard” van nu?

 5. Ik ben het eens met Jan, er wordt veel overtrokken in deze zaken.
  Ook ik hoop dat Mathijs en Tom Egbers terugkeren.
  Voor wat betreft Tom Egbers, is iets van 15 jaar geleden niet meer aan de orde lijkt me.
  Wat Rob Kemps heeft gedaan, zijn gezin met jonge kinderen in de steek laten en alles daaromheen, is schandalig, maar valt volgens mij onder privé aangelegenheden, die ons niets aangaan.
  Ook ik ga het programma van hem en Mathijs over de chansons in Frankrijk zeker missen.
  Ik denk dat Mathijs zijn lesje wel geleerd heeft net als de anderen.
  En inderdaad, de misstanden bij the Voice, zijn van een andere orde en deze mensen moeten niet meer terug kunnen keren, mogelijk met uitzondering van Marco, want die is nog niet eens veroordeeld, behalve dan door het publiek.
  Al met al liggen BN ers teveel onder een vergrootglas en door de juicekanalen kunnen privézaken niet meer privé gehouden worden.
  Jan ik wens je veel plezier in de toekomst met je plannen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*