CNN lanceert streamingkanaal CNN Fast in Europa

Vanaf vandaag is CNN Fast beschikbaar in Europa. CNN Fast is een nieuw gratis, door advertenties ondersteund streaming televisiekanaal (Free Ad-supported Streaming Television) dat het publiek een nieuwe manier biedt om snel internationale CNN-content te bekijken.

CNN FAST is een Connected TV Dienst (CTV) dat korte videoclips toont met internationale content over grote nieuwsevenementen, zakennieuws, entertainment, sport en milieu. Het kanaal wordt vandaag gelanceerd in verschillende Europese landen op LG Channels en Rakuten TV en zal vanaf juni ook beschikbaar zijn op Samsung TV Plus. De mix van nieuws en lifestyle-content van het kanaal is een aanvulling op de bestaande wijze waarop de consument CNN-content kan bekijken via digitale, lineaire, audio- en sociale mediaplatforms.

De nieuwe service is ontworpen om een ​​jonger publiek aan te spreken dat de voorkeur geeft aan kortere inhoud en snelle beschikbaarheid van CNN content. Met verhalen, die worden geleverd in clips van drie tot zes minuten, zal het nieuws snel en beknopt worden aangeboden. Naast het bereiken van nieuwe doelgroepen, biedt CNN FAST meer mogelijkheden voor commerciële partners door de beschikbaarheid van nieuwe advertentieformats en gerichtere doelgroepenbenadering.

De lancering van het nieuwe kanaal bouwt voort op het onderzoek dat CNN heeft gedaan op het gebied van Connected TV (CTV) met b.v. Rakuten TV, LG Channels en Samsung TV Plus, om de wijze waarop consumenten naar CNN-content kunnen kijken te diversifiëren.

De inhoud voor CNN Fast wordt geleverd door CNN-journalisten en samengesteld met behulp van de technologie van Amagi, leverancier van cloudgebaseerde streamingoplossingen. Meara Erdozain, Senior Vice President of Programming bij CNN International, zegt hierover: “Dit is een geweldige kans om de beste CNN content aan een breder publiek te laten zien, waarbij verschillende genres van verhalen worden gepresenteerd in een snelle, korte stijl die een jongere en bredere demografie zal aanspreken.”

CNN Fast is beschikbaar in de volgende landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het VK. Het zal het komende jaar in meer landen en platforms beschikbaar zijn. Het bouwt voort op het huidige FAST-aanbod in de Verenigde Staten, dat vandaag beschikbaar is op Samsung TV Plus en Pluto TV.

1 Comment

  1. Weer een gratis streamingdienst van CNN? Om snel internationale CNN content te bekijken? En welke inhoud? Ik weet het wel; met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 op komst de hele tijd filmpjes om Trump, Ron Desantis(Gouverneur van Florida), en andere republikeinse politici en de republikeinse partij in de VS zwart te maken.

    En Poeslief voor Joe Biden en zijn corrupte zoon Hunter Biden zijn. Waar ook onze nationale omroep stichting niet of nauwelijks aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*