Jan Kikkert(ex-Wereldnet) schrijft roman

“Er zitten zeker autobiografische elementen in met betrekking tot mijn werk als journalist in Hilversum. Een aantal omroepcoryfeeën zal zich wellicht menen te herkennen in sommige personages. En misschien zullen ze daar niet allemaal even blij mee zijn. Maar, het boek is fictie. Elke overeenkomst met de werkelijkheid is toeval”.

Aan het woord is journalist/schrijver Jan Kikkert. Hij werkte als journalist bij onder meer regionale dagbladen en RTV Oost. De laatste jaren was hij eindredacteur/presentator van het VPRO/Wereldomroep programma Wereldnet. Van zijn hand is een eerste boek verschenen, de roman ‘Hotel California’.

Het is het verhaal van de gedoemde liefde tussen de briljante studente Hanne Sønderskov en de ervaren tv-journalist Asse Muller. De gebeurtenissen spelen in het boek spelen zich af tegen de achtergrond van Hilversum en ‘zijn bijzondere omgangsvormen’ en Hotel California met zijn onaangepaste bewoners.

Eenmansgevecht
“Met humor en ironie beschreven werelden, waar plaats is voor liefde en vriendschap, afgunst en verraad, seks en poëzie”, meent Kikkert zelf. “Voor mij gaat Hotel California vooral over eenzaamheid en het leven als eenmansgevecht. Iedereen in dit boek moet het uiteindelijk toch alleen zien te rooien. Dat maakt eenzaam en daar worstelen ze mee. Net als wij allemaal soms”.

Jan Kikkert woont met vrouw en kinderen in Flevoland, waar hij, als hij niet schrijft, vooral vaart en vist. Hij werkt nu aan een historische roadnovel over een gezin (de Ruslui) dat rond 1740 per huifkar naar St. Petersburg trekt om handel te drijven.(foto Stefan Schipper)

http://jankikkert.com/bio/
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*