Blog Jan Slagter: ‘Liefde in muziek’

De laatste aflevering van het spelprogramma ‘Met het mes op tafel’ van het afgelopen seizoen was een eerbetoon aan de – sinds 1997 – vaste pianist Martin van Dijk. Hij kampte al enige tijd met zijn gezondheid en moest een paar maal verstek laten gaan. Op 22 april was hij nog eenmaal van de partij, mét petje om zijn kaalheid te verbergen.

Op 5 juni overleed Martin, 69 jaar oud. Hij was docent aan de Paul van Vliet Academie, die verklaarde: “Martin was liefde die zich uitte in muziek.”  De Volkskrant noemde hem een vernieuwer van de muzikale kleinkunst. De eigenzinnige pianist en componist maakte al op zijn zestiende zijn debuut in de show van Willem Duys en bleef zijn leven lang muziek en theater maken. Jacques d’Ancona schreef in het Dagblad van het Noorden: “In het circuit van theaterbegeleiders bij cabaret en musical circuleren diverse namen Van Dijk. Topjongens met carrières. Maar Martin was de meest veelzijdige.”

Met het overlijden van Martin van Dijk is een groot muzikant verloren gegaan. Zijn bijdrage aan ‘Met het mes op tafel’ was van onschatbare waarde. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie veel sterkte toe. U kunt de nabestaanden condoleren via omroepmax.nl/methetmesoptafel/gastenboek.

Rust zacht, Martin.

Bron: Max Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*