Jan Dijkgraaf boos op Veronica Inside

Columnist Jan Dijkgraaf bracht vorige week de biografie van Martien Meiland uit. In de biografie spreekt Meiland ook over twee zelfmoordpogingen die hij heeft gedaan in zijn periode in Amsterdam. In een nieuwe column is Jan Dijkgraaf niet te spreken over hoe het radioprogramma Veronica Inside een grap maakt over deze gebeurtenissen. 

Dijkgraaf “Jullie hadden het erover dat Martien één van die pogingen deed met een plastic zak over zijn hoofd. Waarop je sidekick Niels van Baarlen (tevens Station Director van Radio Veronica) zei: “Met een zak op zijn hoofd. Nou, volgens mij houdt Martien wel van een zak op zijn hoofd!” En vervolgens hoorden we Rick Romijn én jou in lachen uitbarsten. Iemand vertelt openlijk over één van de tragische dieptepunten uit zijn leven en dan maak je een grapje over zijn geaardheid. Heel erg om te lachen inderdaad.”

Het botert al langer niet tussen de columnist en de programmamakers van Veronica Inside. Dijkgraaf stapte eerder op bij het radioprogramma, doordat hij vond dat de programmamakers invloed wilden uitoefenen op zijn column.

Lees hier de column van Jan Dijkgraaf:

8 Comments

 1. Het domste wat je op radio en tv kan doen, is het bagatelliseren van ziektes, mentaal of fysiek. Naast het kwetsende element, zegt het vooral veel over het IQ en EQ van de jock(s).

 2. Ik vond de grap wel leuk van Niels van Baarlen! Kan er wel om lachen! Niks mis mee.
  Wat zijn sommige Nederlanders toch humorloos en verzuurd. Dat we niet eens meer een klein grapje mogen maken.
  Wat een zwaar leven hebben al die mensen.

  Komop zeg. Die Meiland wil zo graag aandacht krijgen. Daar smeekt hij bijna om. Dan moet je er ook tegen kunnen als er een keer een grapje gemaakt word. En die zelfmoordpoging doet hij zelf, niemand anders. Minder azijn drinken. En meer lachen doet een mens goed.

  Elk grapje valt tegenwoordig verkeerd in die stinkende grachtengordel. Hier in Brabant kunnen we gelukkig nog wel lachen. Ik zou er niet aan moeten denken om in de regio Amsterdam te moeten wonen. Tussen al die verzuurde mensen die alles verkeerd opvatten en overal een hele discussie van moeten maken.

  Get a life Dijkgraaf!

  • Er bestaat natuurlijk wel verschil tussen komische humor en sarcastische/cynische humor. Die laatste soort heeft een zeer lage PH-waarde (= hoge zuurtegraad). Trekt je mond van samen.

 3. @Dave Cash. Het gaat om een grap! Man, waar maken mensen zich toch druk om. Die Meiland schreeuwt zelf om aandacht. Dan mag er toch best een grap gemaakt worden? Nog even en niemand mag of kan nog wat zeggen op radio en TV. Omdat de verzuurde moraalridders in Nederland steeds minder kunnen hebben. Vroeger toen Robert Jenssen op de radio zat was alles 20x grover. Niemand die er over viel. Het kon gewoon in die tijd. Maar beetje bij beetje worden we allemaal monddood gemaakt. Grapjes niet meer toegestaan. Wat een treurig land zijn we aan het worden.

 4. Wat een stapeling van smakeloze, stijlloze, sfeerloze en suïcidale roddel & achterklap in het programma Veronica Inside. Het meeste ontgaat me eerlijk gezegd, maar ik dacht dit platform over voetbal en sport ging. De sportiviteit lijkt steeds meer naar de achtergrond te worden verdrongen. Persoonlijk haantjesgedrag, verschuivingen in de pikrangorde en pure penisnijd domineren in het decor. Ik weet overigens niet of oude en nieuwe BN-ers er wijs aan doen om hun gehele levensloop, dramatiek en tragiek aan een openbare publicatie prijs te geven. Wat willen ze daarmee in Godsnaam toch bereiken? Nou viel het bewuste programma sowieso niet binnen mijn belangstellingsspectrum, maar kom: wanneer stopt die voort woekerende mediaverontreiniging nu eens een keer?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*