Hoe verkoop je een tv-format of film aan een tv-zender?

Het verkopen van een tv-format of film aan een tv-zender kan een uitdagend proces zijn, maar er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je kansen te vergroten:

  1. Onderzoek de tv-zender: Voordat je jouw tv-format of film aan een tv-zender verkoopt, is het belangrijk om te onderzoeken welke zenders mogelijk geïnteresseerd zijn. Je moet kijken naar welk soort content de tv-zender uitzendt en welke soorten formats of films zij in het verleden hebben geproduceerd en uitgezonden. Zo kun je bepalen welke zenders het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zullen zijn in jouw format of film.
  2. Maak een goed voorstel: Om jouw tv-format of film aan een tv-zender te verkopen, moet je een aantrekkelijk en overtuigend voorstel maken. Dit voorstel moet een beschrijving bevatten van het concept, de plot, de personages en de doelgroep. Het moet ook informatie bevatten over het beoogde budget, de beoogde lengte en de verwachte kijkcijfers.
  3. Werk samen met een producent: Het kan nuttig zijn om samen te werken met een producent die al ervaring heeft met het verkopen van tv-formats of films aan tv-zenders. Een producent kan je helpen bij het maken van een overtuigend voorstel en kan jouw project onder de aandacht brengen van de juiste mensen bij de tv-zender.
  4. Stuur jouw voorstel naar de tv-zender: Nadat je jouw voorstel hebt gemaakt, moet je het naar de tv-zender sturen. Dit kun je doen via e-mail, post of persoonlijk afleveren. Zorg ervoor dat je het juiste adres hebt en dat je het voorstel stuurt naar de juiste persoon.
  5. Volg op: Na het versturen van het voorstel, is het belangrijk om op te volgen. Wacht een paar weken en neem dan contact op met de tv-zender om te vragen of ze interesse hebben in jouw project. Wees professioneel en respecteer hun beslissing, of deze nu positief of negatief is.

Het verkopen van een tv-format of film aan een tv-zender kan een langdurig proces zijn en vergt vaak veel doorzettingsvermogen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet op te geven als je niet meteen succes hebt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*