Het verhaal van Hilversum

Ter ere van het 600-jarig bestaan van Hilversum, dat in 2024 het hele jaar door wordt gevierd, maakte FC Klap in opdracht van de gemeente de film ‘Het Verhaal van Hilversum’. Hilversum is al meer dan 100 jaar dé mediahoofdstad van Nederland, de plek waar menig radio- en televisieprogramma vorm krijgt.

Wat waren de meest opmerkelijke gebeurtenissen in de afgelopen 600 jaar? Hoe hebben ze Hilversum en de rest van Nederland beïnvloed en gevormd? Waar staat de stad nu? En welke verhalen staan de stad nog te wachten? Diverse ervaringsdeskundigen komen aan het woord, onder wie Willem van Kooten, Sosha Duysker en Peter Pannekoek. De voice-over is verzorgd door Hilversummer Jeroen Pauw.

9 Comments

 1. Ook ik heb een bealngrijk deel meegemaakt. Geboren en getogen………………En het hele mediapark zien bouwen.

 2. “Ik”, “ik”, “ik”….
  Binnenkort de documentaire “Hoe Juul Geleick alles op zichzelf betrekt”, het is gewoon knap.

  Serieus Juul, het is echt vervelend hoe je jezelf de hele tijd probeert in de schijnwerpers te zetten. Iets meer bescheidenheid zou fijn zijn en vooral ook terecht.

  • Dag Bram,
   Ik mag dat toch wel schrijven? Wat is nu het probleem? Het hele mediapark zien bouwen? Mag dat niet?
   Het is feitelijk juist. Ik heb die schijn werper op mijn leeftijd niet nodig. Er zijn hier wel andere mensen die met een fake naam van allerlei onzin uitkramen. Reageer daar eens op.

   • Het probleem gaat over al je reacties, Juul. Ze gaan altijd over jou en Veronica en TROS-verleden en over hoe lang je al meeloopt, enzovoorts enzovoorts.

    Ik denk dat je heel goed begrijpt wat ik bedoel.

    En waarom ik op anderen moet reageren, vind ik nogal kinderachtig voor een “man van jouw leeftijd”.

  • Pas maar op dat hij niet weer over een boot begint. Breeuwen met pek en cassettebandjes terugdraaien met een stomp potlood dat Rob Out benedendeks gevonden had.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*