Het podcastgebruik in Afrika

In Afrika wint het luisteren naar podcasts gestaag aan populariteit. Vooral in landen als Zuid-Afrika en Nigeria neemt het aantal podcastluisteraars toe. Volgens Spotify zijn deze twee landen, samen met Kenia, Ghana en Angola, de top vijf Afrikaanse landen wat betreft podcastconsumptie .

In Nigeria bijvoorbeeld, steeg de podcastluisteraars met een indrukwekkende 222% tussen 2021 en 2022. Vooral de jongere generatie, Gen Z, lijkt de drijvende kracht achter deze trend. In Zuid-Afrika en Kenia vond Reuters dat ongeveer 40% van de stedelijke, hoogopgeleide steekproef maandelijkse podcastgebruikers waren .

In andere landen zoals Ethiopië, Zimbabwe en Kameroen is de podcastcultuur ook in opkomst, hoewel het aanbod en de bekendheid van podcasts nog relatief beperkt is .

Ondanks de groeiende belangstelling, blijft de algemene bekendheid en begrip van podcasts een uitdaging in veel Afrikaanse landen. De toegang tot internet en de beschikbaarheid van smartphones spelen ook een cruciale rol in de podcastconsumptie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*