Frits Spits geëerd in aflevering RadioReuzen over de Avondspits

KRO-NCRV presentator Frits Spits viert op 10 oktober zijn 50-jarig jubileum op de Nederlandse radio. Radiopresentator Bert Kranenbarg presenteert daarom een speciale aflevering van zijn podcast RadioReuzen. Samen met luisteraars eert hij het iconische programma de Avondspits, dat Spits presenteerde tussen 1978 en 1995. De podcast met het gesprek met Frits Spits is beschikbaar dinsdag 10 oktober 18.00 uur via de bekende podcastkanalen en via nporadio5.nl/RadioReuzen.

Aflevering 43 van de KRO-NCRV podcast RadioReuzen is opgenomen in Beeld en Geluid in Hilversum ter gelegenheid van de Dutch Mediaweek. Fervente luisteraars van de Avondspits schoven aan achter de microfoon en vertelden over hun herinneringen. Over hoe de jingles nog steeds voor kippenvel zorgen, hoe ook in België dagelijks geluisterd werd en dat een hele generatie muzikaal is opgevoed door Frits Spits. De poplimerick, Kruip in de huid van, Draaifout en nog veel meer iconische programma items worden besproken in de aflevering. RadioReuzen is een podcast serie over grootheden in meer dan honderd jaar Nederlandse radio.

Spits was dinsdag 10 oktober te gast in het KRO-NCRV programma BertOp5 op NPO Radio 5 om te praten over 50 jaar radiomaken. Deze speciale aflevering van RadioReuzen is een cadeau van Bert Kranenbarg voor Frits: “de Avondspits heeft 15 jaar bestaan en is al bijna 30 jaar geleden gestopt. Maar dat het programma nog steeds zoveel bijzondere verhalen oproept toont wel aan dat de impact enorm geweest is. Logisch dat mijn grenzeloze liefde voor de radio vooral door de Avondspits aangewakkerd is.”

Eerder al maakte Bert Kranenbarg in deze serie portretten over onder meer Zomerradio, Cappuccino van Sjors Fröhlich, De Meurders Methode over Felix Meurders, Ochtendshows met Edwin Evers, de Arbeidsvitaminen, Joost den Draaijer met Willem van Kooten en de Dik Voormekaarshow. Al deze gesprekkenzijn als podcast terug te luisteren via nporadio5.nl/RadioReuzen en de bekende podcastkanalen.

BertOp5 is elke maandag tot en met donderdag te horen bij KRO-NCRV op NPO Radio 5 tussen 16.00-18.00 uur.

4 Comments

 1. Was een mooie aflevering Bert. Heb adhoc een limerick ĝeappt in de radio5 app.

  Een radiopresentator uit Helmond
  Had een puntig programma in de avond.

  Van zes tot zeven alles over popmuziek
  En nu Nederlandse taallessen voor het publiek

  En promoote een lied van Boudewijn Avond

  waarop die zei

  Frits, maak het niet te bont…bond..euh.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*