Het Geluid’ van Q Music te gast in ‘De Broadcast’: DJ Menno Barreveld

Al jaren lang komt hij bij miljoenen mensen de huiskamers binnen, schalt hij door de boxen van de autoradio of hoor je hem op je oordopjes tijdens het hardlopen. Q Music DJ en Stationvoice Menno Barreveld (ook wel ‘Het Geluid van Q genoemd) is te gast in een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast‘. Podcast hosts Patrick en Peter praten, zoals te doen gebruikelijk, uitgebreid met Menno aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes van Menno.

Stationvoice

Menno begon zijn radio carrière bij diverse lokale omroepen, kwam vervolgens terecht bij Veronica FM en stapte kort daarna over naar Noordzee FM, wat later over ging in Q Music. Podcast Hosts Patrick en Peter praten uitgebreid met Menno over zijn radio loopbaan. Menno legt het geheim uit van een goed radio spel en ‘Het Geluid’ in het bijzonder, hij vertelt over hoe hij door Erik de Zwart in enkele seconden werd aangenomen bij Noordzee FM en hoe hij als Stationvoice op vakantie zijn promo’s inspreekt.

Geen klik met ‘Music & Entertainment Radio’

In ‘De Broadcast’ wordt uiteraard ook gesproken over Noordzee FM, de voorloper van Q Music. “Het begin was het wel oke”, volgens Menno. Daarna werd het minder en dat lag aan het ‘Music & Entertainment Radio’ vertelt de Q Jock. “Ik was voor 10-12u gevraagd en dat zou een muziekprogramma zijn. Het zou een soort arbeidsvitaminen worden en volgens mij moest ik na 2 maanden ook bekende Nederlands gaan bellen over allerlei dingen en dat was helemaal niet waarvoor ik er naar toe gegaan was en dus ook niet echt wat ik heel leuk vind. Uiteindelijk vind je er wel een vorm in”. Later werd Noordzee FM dus Q Music.

Flirten met de buren

Menno zit al sinds het begin bij Q Music, en zit nog steeds op zijn plek. Op de vraag of Menno weleens geflirt heeft met een ander station zegt hij “dat wel”. Menno heeft jaren geleden weleens gesprekken gevoerd over een overstap naar Radio 10 en Radio Veronica. “Wel echt al jaren geleden”, zegt Menno in ‘De Broadcast‘. Verder dan gezellige gesprekken is het niet gekomen. Maar zegt Menno; “Ik ben er dus wel af en toe mee bezig met wat ga ik hierna doen, ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen. Als dan de cirkel rond zou moeten zijn zou Veronica natuurlijk wel een mooi station zijn om uiteindelijk te eindigen”

Het gesprek met Menno Barreveld staat vanaf vandaag online (via alle streaming diensten of www.debroadcast.nl).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*