Talpa-medewerksters komen met statement

Naar aanleiding van het interview met John de Mol zijn een aantal Talpa-medewerksters met een statement gekomen. Ze zijn het niet eens met de uitspraken van hun Talpa-baas.

‘‘De reactie van John de Mol op de onthullingen van BOOS heeft ons, de vrouwelijke werknemers in de Talpa organisatie, enorm teleurgesteld. Dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten, zegt veel over de cultuurverandering die er nodig is binnen het bedrijf, de mediawereld en onze maatschappij. Het gedrag van vrouwen is niet het probleem en ook niet de oplossing. Als we mannen leren zich anders te gedragen, hoeven we vrouwen niet te leren waar ze zich moeten melden.’’

Update

John de Mol is zich “rot geschrokken” van de reacties na zijn interview in de aflevering van BOOS over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. In een verklaring zegt hij dat hij “volledig onbedoeld” de indruk heeft gewekt dat hij de schuld bij vrouwen neerlegt.

6 Comments

 1. Concludeert de plaatser van dit artikel nu echt dat dit van de dames van Talpa komt omdat dat in de afzender staat? Wow, hee journalistiek bezig spreekbuis

 2. “De identiteit en de functie van inzenders is bekend bij de redactie van deze krant . Zij willen anoniem blijven en spreken namens een grote groep vrouwen”

  • Hetgeen ik als laf gedrag classificeer…

   Juist door anoniem te blijven bevestigt de opsteller/opstellers van de tekst impliciet de positie die de dames in wensen te nemen: uitdagen en -als het erop aankomt- het onschuldige meisje uithangen. Je zou er zomaar de hashtag #verwerpelijkehypocrisie aan kunnen hangen.

 3. Het ligt inderdaad niet aan de vrouwen. Toch zou ik aangifte doen ook al krijg je dan misschien geen wurgcontractje in de TV wereld..

  Aangifte zorgt voor vervolging. Vervolging kan die gasten aanpakken.

  Dus ja, aangifte doen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*