Helden en Topcast Media lanceren ‘Helden, de podcast’

Al jaren inspireert Helden sportliefhebbers door verhalen te vertellen die schuilgaan achter onze sporthelden, onder andere door middel van het Helden Magazine. Vanaf 17 augustus gaat Helden deze verhalen ook vertellen via podcast, in samenwerking met podcastbedrijf Topcast Media. In ‘Helden, de podcast’ zal wekelijks een (voormalig) topsporter te gast zijn die zijn of haar verhaal met de luisteraars zal delen. Zo hoopt Helden nóg meer mensen te kunnen inspireren met sportverhalen.

Waar veel bestaande sportpodcasts zich richten op de actualiteit binnen één specifieke sport, onderscheidt deze podcast zich door het vertellen van tijdloze verhalen over de gehele breedte van de sport. Inspirerende en motiverende gesprekken, voorbij de waan van de dag.

Afbeelding met tekst, vrouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

Helden, de podcast
Host Thijs van Dijk gaat in ‘Helden, de podcast’ wekelijks in gesprek met bekende (voormalig) topsporters. In het eerste deel van het gesprek gaat Thijs steeds, aan de hand van een door de gast meegebracht fragment, het gesprek aan over wat de gast het meest inspireert en waarom.

In het tweede deel wordt ingezoomd op de carrière van de sporter zelf: hoe krijgt deze inspiratie vorm in zijn of haar eigen leven? Afsluitend krijgt iedere gast de ruimte om een belangrijke les of boodschap mee te geven aan de luisteraar.

Sporters die dit seizoen te gast zijn in de podcast zijn onder andere Sjinkie Knegt, Laura Dijkema, Celeste Plak, Daphne Koster, Roy Meyer, Joy Beune, Ellen Hoog en Anouk Hoogendijk.

Barbara Barend (oprichter Helden Media) over de Helden podcast: “Er zijn zoveel mooie en inspirerende verhalen te vertellen over sport. In Helden, de podcast laten we sporters zelf aan het woord: waar halen zij hun inspiratie vandaan? Welke lessen willen ze doorgeven aan de volgende generatie sporters? Mooie intieme gesprekken, waarin sporters niet over een wedstrijd of prestatie hoeven te praten, maar over waar ze zelf energie en inspiratie vandaan halen.”

Waar te beluisteren
De eerste aflevering van ‘Helden, de podcast’ met topvolleybalster Laura Dijkema is vanaf dinsdag 17 augustus te beluisteren op Spotify en alle andere podcast-apps. De officiële trailer is vanaf vandaag via Spotify te beluisteren. (https://spoti.fi/3yissCk)

Meer informatie over de podcast is te vinden op www.helden.media/podcast.

Over Helden
Helden is een mediamerk met liefde voor het verhaal achter de sport en de sporters. Naast het bekende Helden Magazine bereikt Helden sportfans via social media, nieuwsbrief, website en op evenementen zoals ‘de Droomzomer’. Helden is ook een full-service sportmarketingbureau dat strategie, concepten, campagnes en activaties voor merken en organisaties in de wereld van sport ontwikkelt.

Over Topcast Media
Topcast Media is een snelgroeiend productiehuis, label en netwerk voor podcasts. Topcast werkt samen met vooraanstaande en talentvolle makers en vertegenwoordigt meer dan dertig shows, zoals het succesvolle audiodrama Staatsgeheim (o.a. Sigrid ten Napel, Gijs Scholten van Aschat) en shows van onder meer Miljuschka Witzenhausen en Maxim Hartman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*