‘Benoem een journalist in de top van de NPO’

Eind van het jaar loopt de termijn van NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman af. Oud-KRO journalist Ton pleit om als opvolger een journalistiek zwaargewicht te benoemen om affaires, zoals recent die rond Jort Kelder en de Kaag-documentaire, in de toekomst te voorkomen. Dat bepleit hij in een essay dat hij schreef voor stichting KIM, het forum voor reflectie en journalistiek en voor journalistiek vakplatform Villamedia.

Verlind meent dat er ‘journalistieke betonrot’ is ontstaan bij de publieke omroep. Volgens hem is er een fundamentele discussie nodig over de journalistieke rol die de publieke omroep voor zichzelf ziet en hoe daaraan inhoud aan gegeven moet worden.

Ton Verlind: ‘De lethargie kan doorbroken worden door bij de komende bestuurswisseling in de Raad van Bestuur van de NPO niet de zoveelste manager of oud-politicus te benoemen maar een journalist, met de opdracht om het journalistieke klimaat bij de publieke omroep (aanmerkelijk) te verbeteren.’ 

Lees verder op Villamedia.nl

1 Comment

  1. De NPO is geen nieuwsorganisatie. Waarom specifiek een journalist het beter zou maken? Dat is vooringenomenheid van Ton Verlind. Kies maar een oude RTL of SBS directeur, die hebben allicht meer verstand van zaken hoe een tv bedrijf werkt. Tenslotte is de NPO toch half commercieel met de STER reclame.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*