Arnold Karskens wil met omroep Ongehoord Nederland eigen geluid behouden

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland(ON) kreeg kritiek van De Raad voor Cultuur en de NPO Omrbudsman. Volgens de Raad voor Cultuur moet ON afzien “van de structurele diskwalificatie van NOS als onafhankelijke nieuwsvoorziening”. Daarmee doet ON volgens de Raad afbreuk aan het vertrouwen in het publieke bestel. Omroepbaas Arnold Kaskens laat aan De Telegraaf echter weten geen water bij de wijn te gaan doen.

 Karskens: „Tenzij we Hongarije achterna willen, lijkt het me niet gezond als we kritiek van media op elkaar gaan verbieden. Volgens mij is het heel zalvend en corrigerend als je media af en toe tegen het licht houdt.” 

Onlangs uitte ombudsvrouw Margo Smit van de NPO zich kritisch uit over ON!. De omroep zou onder meer geen toevoeging vormen aan het bestel. Karskens: „Later deze week ploft er een brief op de mat bij de raad van bestuur van de NPO over Smit. Want hoe kan iemand die nu al zulke uitspraken over ons doet, straks onafhankelijk oordelen als er een klacht binnenkomt over een ON!-programma?”, aldus Karrskens aan De Telegraaf.

8 Comments

 1. Ze hebben een Holocaustontkenner in de gelederen. Als je Joost Niemöller een podium geeft diskwalificeer je jezelf onmiddellijk. Dus ik zou het zeer op prijs stellen als ON! niet van onze belastingcenten zendtijd gaat vullen.

 2. Ongehoord Nederland past niet zo goed bij de links georiënteerde NPO. Ongehoord Nederland kan zich beter terugtrekken en via andere kanalen hun mening laten horen, vind ik.

 3. Dat Ongehoord Nederland tot het publieke bestel geeft het falen van Omroep WNL aan! Juist deze omroep is in 2009 door onder andere toenmalige hoofdredacteur van De Telegraaf Juul Paradijs opgericht om op de NPO ook een ander geluid dan die van BNN/VARA aan te bieden. Dus een kritische kanttekening bij massamigratie, klimaathysterie, gender neutrale uitingen(zoals bij de NS geachte reiziger in plaats van geachte heer/mevrouw)het in de ban doen van het woord Kerstmis, Pasen en Pinksteren bij de NPO en niet anti Trump en de republikeinen en dergelijke.

  Ook zou het een omroep zijn waar politici als Geert Wilders zonder in een vijandige omgeving te belanden zijn standpunten kon verkondigen. Of je het er nou mee eens was of niet? Wie het een op een interview van Rick Nieman met Geert Wilders van net voor de verkiezingen van woensdag 17 maart 2021 heeft gezien weet dat daar niets van terecht is gekomen! Met zulke zogenaamde vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

  Dat is dus de reden waarom Arnold Karskens Ongehoord Nederland heeft opgericht. Een omroep waar bovenstaande mening ook verkondigd mag worden. want nu wordt dat niet op de NPO verkondigd. Vandaar de naam ongehoord Nederland.

  Als omroep WNL de omroep was geweest waarvoor het was opgericht was Ongehoord Nederland eigenlijk niet nodig geweest!

  • Helemaal mee eens!
   WNL geeft/gaf meer ruimte aan madam Kaag, D66, en andere links gedoe.
   Rick Nieman is totaal niet onafhankelijk en past beter bij BNN/VARA etc.
   De louter linkse kliek schijt in de broek met de komst van ON en zal er alles aan doen om deze toekomstige omroep tegen te werken.
   NPO – onafhankelijk? Vergeet het maar!

 4. En dit is nou precies waarom dat zuilensysteem moet stoppen. Keer op keer is onze publieke televisie en radio speelbal van politieke en/of godsdienstige stromingen. Daarom wordt nieuws vanuit de publieke omroep vaak niet als objectief ervaren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*