Grand Prix Radio: ‘Met unieke content maakt je verschil’

Op OnlineRadioAwards.nl is het nu mogelijk om te stemmen op je meest favoriete online radiostations, podcasts en presentatoren. We zetten komende tijd diverse radiomakers en podcasters in de spotlights. Ditmaal: Alex Stevens en Olav Mol (Grand Prix Radio)

Naast commentaar van races brengen jullie ook veel muziek? Wat is typisch Grand Prix Radio-muziek?
Alex: We doen véél meer dan alleen het F1-racecommentaar van Olav uitzenden. We brengen ook twee maal per uur autosport-updates. Dat kan Olav zijn met een F1-update maar ook coureurs (live) vanaf het circuit of Rachid Finge met autosport nieuws. Ons format is ‘Danceable Hits & Classics’ gericht op mannen 20-49.

Sinds Max Verstappen in de Formule 1 meedoet, zijn er veel Nederlandse F1-fans bijgekomen. Wat hebben jullie van het ‘Max Verstappen-effect’gemerkt?
Olav: Dat is een misvatting. Als ik bijvoorbeeld in het land sta met de Formule 1-theatershow blijkt dat 65% van de zaal al meer dan 15 jaar de Formule 1 volgt, zo’n 20% zijn her-intreders (Jos fans, toen 10 jaar niets, en nu Max fan) en 15% is nieuw.

Niet alleen online radio, maar ook online video maakt een groei door. Kunnen we nog een keer Grand Prix TV verwachten?
Olav: Nee, want de beeldrechten liggen bij Ziggo Sport.

Online radio staat nog in de kinderschoenen op gebied van inkomsten. Hoe zit dat bij Grand Prix Radio?
Olav/Alex: Daar praten we niet over.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om een succesvol radiostation neer te zetten?
Alex: Het gaat om mensen en de inhoud. Content is heel belangrijk voor een online radiozender. Muziek heeft iedereen, maar met unieke content maak je verschil. Aan Grand Prix Radio werken 15 mensen. Allen uit het vak en al jaren professionals die weten hoe je succesvol radio maakt. Onze jocks zoals o.a. Adam Curry, Luc van Rooij of Robin Leféber hoef ik niets uit te leggen. Rachid Finge weet hoe het nieuws werkt en Frederik Middelhoff snapt álles van radio-vormgeving. Maar ook op de website-redactie zitten alleen maar (ruim) ervaren jongens.

Wat is jullie ambitie met GP Radio?
Olav: Ik verwacht dat we ook landelijke DAB+ zullen uitrollen. Zoals we dat nu al wereldwijd op alle F1-circuits hebben. En we zullen na de zomer bij zo’n 3,2 miljoen huishoudens op hun iTV te ontvangen zijn (KPN, XS4all, Telfort). Later dit jaar zullen andere iTV-aanbieders volgen. De toekomst start vandaag!

www.OnlineRadioAwards.nl
www.GrandPrixRadio.nl

1 Trackback / Pingback

  1. Interviewoverzicht #OnlineRadioAwards

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*