Gouden RadioRing 2023 naar 538 Ochtendshow

Tijdens de 18e editie van de RadioRing is De 538 Ochtendshow als winnaar van de Gouden RadioRing voor Beste Programma uitgeroepen. Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen namen de felbegeerde prijs in ontvangst. Met deze winst wist De 538 Ochtendshow de programma’s De Q-middagshow met Domien Verschuuren, The Friday Move, Jan-Willem Start Op! en KINKSTART achter zich te laten. AVROTROS organiseerde de feestelijke uitreiking in de Vorstin in Hilversum. De presentatie van de avond was in handen van 3FM-dj Rob Janssen.

Tim Klijn is de grote winnaar van de avond, want naast de Gouden RadioRing gaat hij ook naar huis met de RadioRing voor Beste Presentator. De andere genomineerden voor deze prijs waren Bram Krikke (Qmusic), Domien Verschuuren (Qmusic), Tim op het Broek (KINK) en Wilfred Genee (BNR Nieuwsradio).

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar Door de ogen van de Koning, waarin Edwin Evers in gesprek gaat met koning Willem-Alexander over tien jaar koningschap. De andere kanshebbers waren Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantelic Podcast. 

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Jan van Poppel (NPO Klassiek & NPO Radio 1/BNNVARA) en de Marconi Award voor Beste Zender gaat naar SLAM!. Eerder is bekendgemaakt dat Ghislaine Plag de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Tussen de uitreikingen door waren er optredens van Numidia, Marco Schuitmaker en The Jordan. De uitreiking was live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS.

12 Comments

 1. Tim Klijn ,,,is dat die jongen die de meest flauwe moppen verteld ??? En de andere 3 zijn dat diegene die daar dan héél hard om moeten lachen én hysterisch gillen ???? Dit zegt dan álles over het niveau van hun luisteraars , dus stemmers !!

  • Helemaal mee eens, het is een tenenkrommend en slaapverwekkend programma met 3 lachzakken die werkelijk overal om lachen. Zelfs als er geen grap wordt gemaakt dan lachen ze nog. Typisch Amerikaans, in Amerika zou deze radio ‘ochtendshow’ het nog veel beter doen dan in Nederland. Tim Klijn probeert met z’n flauwe moppen Rob van Someren te imiteren, maar hij begint bij mij veel eerder te irriteren. En moppen voordragen dat beheerst hij totaal niet in tegenstelling tot Rob van Someren die dat veel beter kan. Maar goed het is trending dat ze stemmen op tenenkrommende en slaapverwekkende radioprogramma’s. Mijn stem krijgt dit tenenkrommende, slaapverwekkende flut programma nooit en te nimmer. Aan de andere kant kreeg Wilfred Genee ondanks zijn vele campagnes die hij heeft gevoerd het deksel op de neus met zijn totaal onbekende programma op BNR nieuwsradio. Tsja, wie luistert daar nog naar???

  • Gisteren zat het team bij Renze.
   “We werken met 8 mensen (voor en achter) aan het programma”, aldus Tim Klijn. Jan de Hoop zegt: “Vroeger moest je dat alleen doen, plaatjes draaien.”
   O er werd ook nog verteld
   Ze kijken voor ze on air gaan ook lollige YouTube filmpjes om in de stemming te komen.
   En het vrouwelijke teamlid was de nieuwslezeres die, in tegenstelling tot anderen, ook haar mening gaf. Zei ze.

 2. Congrats 538!
  Ik ben wel verbaast dat The Friday Move niet gewonnen heeft. Met al die promo’s/ads in krant, op tv (VI) en ads in de social media en bij podcasts.

 3. Vind het een nietszeggende prijs, toekenning hangt af van hoeveel luisteraars je hebt kunnen mobiliseren. Dat hangt o.a. weer af van waar je zender overal te ontvangen is. Alle prijzen moeten gewoon door een vakjury worden toegekend, dan krijgen ze waarde. Verder vond ik de show gisteravond ronduit slecht. Technisch gezien (geluid veel te zacht en blikkerig), een erg flauwe presentator, en Rob Scheepers vind ik prima op de radio maar was echt slecht gisteravond. Grappen van kaartjes aflezen. Had een ongemakkelijk gevoel bij de hele uitzending, maar snap nu wel waarom het niet op TV komt 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*