Vonneke Ritfeld is Radiovrouw 2023

Ruim 20.000 mensen brachten de afgelopen 3,5 dag een stem uit op de verkiezing voor Radiovrouw 2023. Het vaakst stemden de deelnemers op Vonneke Ritfeld, presentator van Nordin & Vonneke op FunX.

De lijst van 100 radiovrouwen werd samengesteld door een groepje mediamensen, die het jammer vonden dat in de top 5 van beste radiopresentator bij de RadioRingverkiezing geen enkele vrouw te vinden was.

Mede-organisator en dj Astrid de Jong: “Deze lijst is een vrolijke aanvulling op de feestelijkheden tijdens het RadioRing Gala van vanavond. Omdat we het jammer vonden dat vrouwen niet zo zichtbaar zijn in deze categorie, maakten we een lijst met goede en leuke radiovrouwen. De lijst is door minstens 20.000 mensen gelezen, dus we zijn ontzettend blij en tevreden met dit succes: heel veel radiovrouwen zijn alsnog even in het zonnetje gezet.” Op radiovrouwen.nl is de Top 10, in willekeurige volgorde, te vinden. Wel staat helemaal bovenaan ‘Vonneke Bonneke’, want zij kreeg duidelijk de meeste stemmen. “Er zijn geen verliezers”, benadrukt De Jong. “Deze lijst en daarmee heel veel radiomakers zijn deze week overspoeld met aandacht en positiviteit. Daar zijn we heel erg blij mee. En voor Vonneke zijn we dubbel blij”.

Vonneke kreeg de Award voor Radiovrouw 2023 voorafgaand aan het RadioRing gala uitgereikt door haar collega Nordin, tijdens hun gezamenlijke uitzending op FunX. Hoe blij ze was met de titel is te zien op www.radiovrouwen.nl

Tijdens de Gouden RadioRing kwam Radiovrouw 2023 ook nog aan bod:Lees ook:

De top 10 Radiovrouwen (in alfabetische volgorde):

1. Andrea van Pol (NPO Klassiek / De Ochtend)
2. Angelique Houtveen (Sublime / Sublime Middagshow)
3. Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2 / Annemieke’s A-lunch)
4. Astrid Kersseboom (NPO Radio 1 / Radio 1 journaal)
5. Chantal Quak (Radio 10 / Somertijd)
6. Emmely de Wilt (NPO Radio 2 / Het Oor Wil Ook Wat)
7. Evelien de Bruijn (Radio 10 / Ekdom in de Morgen)
8. Lisanne Bronkhorst (Veronica / Warming Up/Ook Goedemorgen)
9. Marieke Elsinga (Q Music / Mattie & Marieke)
10. Vonneke Bonneke (FunX / Nordin & Vonneke)

11 Comments

  1. Wat een grap die Astrid met haar verkiezing. Ik doe mee aan een wedstrijd, ben het niet eens met de uitslag dus houd mijn eigen wedstrijd waardoor ik wel een u uitslag krijg die me bevalt. Had nog nooit van Astrid gehoord, maar weet niet of het nu positief is dat ik wel haar naam ken.

  2. Hebben veel mensen de mond vol van de jeugd als zijnde de ‘rubbertegelgeneratie’ en publiceer je voor volwassen DJ’s een top 10, maar wel in alfabetische volgorde want “Er zijn geen verliezers”, benadrukt De Jong. Zo’n softe benadering past wel precies bij deze alternatieve radioprijs.

  3. Gewoon ook beste vrouwelijke DJ/ presentator houden. Dit soort doorgeslagen politieke correctheid wordt steeds absurder. Ik had op Amy Muller gestemd. Geweldige presentator op radio4 in de ochtend.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*