Alternatieve radioprijs voor beste Radiovrouw 2023

Dit jaar is het tweede keer dat de uitreiking van de Radioring voor beste presentator genderneutraal is. Dit jaar is er geen enkele radiovrouw die kans maakt om de prijs te winnen. Een groepje radiovrouwen komen daarom samen in actie en lanceren een alternatieve radioprijs voor Radiovrouw 2023.

Mede-organisator Astrid de Jong meldt: “De Radioring categorie ‘presentator’ is dit jaar genderneutraal. Een geweldig streven natuurlijk, maar in de radiowereld zijn de vrouwen nog lang niet gelijk vertegenwoordigd. Er zijn nauwelijks vrouwen overdag te horen op de populairste radiozenders. Omdat we graag aan vrouwen met ambitie willen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om je geld te verdienen in het mooiste vak dat er is, hebben we een lijst gemaakt van 100 succesvolle radiovrouwen.” De lijst is vooral om alle radiomakers even in het zonnetje te zetten.’

Op Radiovrouwen.nl is het nu mogelijk om te stemmen. Aanstaande donderdag krijgt één van hen de titel Radiovrouw 2023.

13 Comments

 1. Hilarisch, maak je ergens kans op, win je niet omdat je domweg te weinig stemmen hebt en dan verzin je maar een eigen prijs om toch te kunnen juichen.

  • Je bent niet per se de beste als je de meeste stemmen binnenhaalt met oproepjes op sociale media of in een entertainmentprogramma. Dat maakt bijvoorbeeld al dat journalistieke programmamakers vrijwel nooit kans hebben, want zij zullen niet snel reclame maken voor zichzelf of een directe collega. Zelf vind ik populairiteitsprijzen sowieso onzin, maar dat is de boodschap van de initiatiefnemers van deze Radiovrouw van het Jaar ook helemaal niet. Het gaat erom dat de emancipatie nog lang niet op het niveau is dat mannen en vrouwen gelijke aandacht krijgen in het radiovak en het dus nog niet de tijd is voor een genderneutrale prijs. Daarom is het wél heel tof dat de oeuvre-award (Marconi) dit jaar naar een vrouw gaat, naar iemand die haar vak verstaat.

 2. Mijn vriendin is vrouw en ze vindt Marieke (Q-Music) leuk. Zelf was ik altijd fan van Edith den Doosch. Ik ben in Zuid-Afrika geweest, daar heb ik hele leuk radiovrouwen op de radio gehoord. En Capital FM London heeft er ook al een paar jaar hele goede.
  Kyle & Jackie O Australië ook goed. België; Julie Van den Steen

  Maar zelfs mijn vriendin zegt dat ze liever naar een man op de radio luistert. Prima hoor zo’n vrouwen award, maar zo creeer je juist weer hokjes. En er is een voorronde geweest voor de nominaties.

  Bytheway, remember https://nl.wikipedia.org/wiki/Radiobitches_Awards

 3. goede zaak! ook fc bal op het dak 9 kan kampioen worden ook al kunnen ze niet voetballen. is voor deze dames ook prima. allemaal slecht maar met elkaar is er altijd 1 iemand het minst slecht!

  • Doen ze in ieder geval iets beter. Als de vrouwen nu ook nog eens wat beter hun best gaan doen komen ze wellicht in de Top 5 en is deze poespas niet nodig. Lijkt een beetje op huilie huilie van enkele linkse partijen na de verkiezingen.

  • Waarom foei Ellen, mis een beetje een argument. Uit heel veel onderzoeken blijkt dat veruit de meeste mannen en vrouwen het liefst naar een man luisteren op de radio. Deze uitslag is wat dat betreft dan ook niet verassend.

  • het is me ook na deze ‘discussie’ niet duidelijk geworden waarom er een prijs moet zijn alleen voor vrouwen. het was een boze witte vrouw die zich achtergesteld voelde. de rest was het niet met haar eens.

   er zijn te weinig vrouwen op de radio boehoe. ja duh, de commerciëlen kiezen wie het beste scoort. bij de npo zijn heel veel vrouwen

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Bijna 20 duizend stemmen op Radiovrouw 2023 - Spreekbuis.nl
 2. Vonneke Ritfeld is Radiovrouw 2023 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*