Gordon roostert de kijkers, maar niet in Roast

RTL heeft de kijkers voor de gek gehouden met een fake wedding, en bijzonder dat het vooraf niet is uitgelekt want de bruiloft was al eerder opgenomen in Zuid-Afrika waar menig BN-er bij aanwezig was. Dit keer heeft RTL de kijkers op het verkeerde been gezet, zoals publieke omroep BNN deed in 2007 met De Grote Donorshow. Ook dat was van te voren helemaal geheim gehouden, zelfs voor het oog van de gehele wereld, en diende een goed doel om Nederlanders over te halen een donorformulier in te vullen. De RTL trouwshow dient vooral een ego. Gordon moet gedacht hebben de Nederlandse kijker eens goed te roosteren, nadat hij vorig jaar de centrale gast was bij het programma Roast, de Nederlandse versie op Comedy Central van het Amerikaanse entertainment programma. Deze week was op woensdag 13 december Roast ook weer te zien. Verrassend goed doet het programma het hier in Nederland. De humor is opvallend scherp, alles wordt gezegd, het is harder dan in welk programma of comedy show dan ook.

De centrale gast moet een wat controversieel figuur zijn in de media; dit jaar was het radio DJ Giel Beelen die werd geroosterd door andere BN-ers die hem goed kennen en/of een appeltje met hem te schillen hebben. De BN-ers komen een voor een aan de beurt, aan elkaar gepraat door de Roastpresentator, dit keer mede radio DJ Gijs Staverman. Ze roosteren elkaar en aan het eind van hun speech leggen ze Giel Beelen op het hakblok. De een is beter als de andere BN-er, de comedians hebben een streepje voor, maar anderen komen verrassend naar voren. De verscheidenheid tussen de ’roosteraars’ is juist prima. Leuk zou het zijn om er ook een gevatte politicus en/of sporter tussen te zetten. Aan het eind is het de beurt aan de centrale gast om de anderen te fileren en sorry te zeggen. Maar dat deed Giel Beelen niet, het leek wel even zo maar we moesten vooral gaan luisteren naar zijn Veronica radioshow.

Roast zou op de Nederlandse televisie eigenlijk ook goed passen op Oudjaarsavond, als tegenhanger van de oudejaarsconferences. Zeker ook omdat de zaal in gala-sfeer is versierd en vol zit met BN-ers. Nu is het te kort dag om de volgende Roast over twee weken uit te zenden. Een derde Roast komt er, maar hopenlijk niet op 13 maar op 31 december 2018.

Agnes Dijker is werkzaam bij KlapperCom Consultancy

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*