Giro555-actiedag in Beeld en Geluid

Giro555 sluit de Actie Vijfdaagse voor de Nationale Actie ‘Help Slachtoffers Hongersnood’ op woensdag 29 maart af met een nationale actiedag in Beeld en Geluid. Vanuit Beeld en Geluid is de actiedag de hele dag en avond te volgen via live-schakelingen naar verschillende publieke en commerciële radio- en televisieprogramma’s. NPO Radio 2 zend de hele dag vanaf locatie uit en Art Rooijakkers zal de hele dag verslag uitbrengen. Je kunt je donatie langs komen brengen bij Beeld en Geluid, maar je kunt natuurlijk ook geven via Giro555.

De actiedag start om 5.55 uur op NPO Radio 2 met het programma Ekdom in de Ochtend van Gerard Ekdom. Aansluitend presenteren onder andere radio dj’s Bart Arens, Gijs Staverman, Bert Haandrikman, en Ruud de Wild de hele dag vanuit Beeld en Geluid. Artiesten en BN’ers komen langs om op te treden of in het belpanel of de digital lounge plaats te nemen.

Op NPO 1 zijn gedurende de dag en vroege avond regelmatig Giro555 updates te horen.

In het actiecentrum in Beeld en Geluid komen de hele dag artiesten en BN’ers langs om op te treden of in het belpanel, of de digital lounge plaats te nemen. Het publiek wordt opgeroepen om deze dag massaal te doneren voor de slachtoffers van de hongersnood.

Nadere informatie over de verdere invulling van de actiedag op radio en televisie volgt nog.

Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “De enorme ramp die momenteel gaande is in Afrika en in Jemen verdient alle aandacht. Daarom vragen wij met NPO Radio 2 aanstaande woensdag aan iedereen om de actie te steunen door geld over te maken op Giro 555. Ook de andere NPO-radiozenders en televisienetten zullen hier woensdag verslag van doen. We hopen dat we hiermee ons publiek kunnen informeren over de omvang en de ernst van de ramp en dat er zoveel mogelijk geld binnenkomt.”

Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555: “We zijn heel blij dat de omroepen de actie gezamenlijk ondersteunen. Het onderstreept de urgentie van de verschrikkelijke crisis die nu gaande is. We hopen dat heel veel Nederlanders in actie komen en dat we met z’n allen zoveel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van deze crisis.”

De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is nijpend. 20 miljoen mensen zitten op de rand van hongersnood. Steven Lauwerier, directeur van UNICEF in Somalië “Ik was in de stad Wajeed, die afgesloten is van de buitenwereld door een blokkade van Al Shabaab. In een oude gevangenis worden kinderen met cholera opgevangen. Er lagen nog twee patiënten die pas gestorven waren. In het voedingscentrum was een sterke toename in het aantal kinderen met zware ondervoeding. Eén kindje van 24 maanden woog nog maar 6 kilo. Heel schrijnend. Het geld van Giro555 is hard nodig.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*