Giel Beelen over de toekomst van radio (podcast)

Podcast-expert Herbert Codee bespreekt in zijn ‘De Radio Podcast’ de stand van zaken op gebied van radio en podcasting. Ditmaal heeft hij GIel Beelen in de studio.

De radiocarrière van Giel begint bij Haarlem 105, waar hij als jongetje van tien het programma Truffel presenteert. In podcast #13 gaat het over zijn eerste baan in de radiowereld als geluidstechnicus bij Radio 10 en Radio Noordzee. En wat had Giel willen worden als hij niet bij de radio was beland? Zijn landelijke radiodoorbraak komt in 1997, als hij voor het eerst te horen is in de nacht van 3FM. Na 20 jaar 3FM, waarvan 12 jaar de ochtendshow, presenteert Giel sinds 9 oktober 2017 de Veronica Ochtendshow. Hoe kijkt Giel terug op het eerste jaar bij Veronica?

Landschap van ochtendshows vol in beweging

Het landschap van ochtendshows is flink in beweging sinds de kaarten onlangs opnieuw zijn geschud. In de afgelopen weken zijn er vijf nieuwe ochtendshows gestart, te weten: Sander de Heer op Sublime FM, Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte op NPO Radio 2, Sander Hoogendoorn op NPO 3FM, bij Qmusic Mattie en Marieke, Radio 10 met Gerard Ekdom en per januari 2019 Frank Dane in de ochtend bij 538, als opvolger van Edwin Evers. Hoe kijkt Giel naar het nieuwe ochtendlandschap en hoe positioneer je een ochtendshow?

Toekomst van radio

Over de toekomst van radio is Giel positief: ”Het is allemaal audio en het gaat om goede verhalen. Via welk distributiemedium je luistert dat maakt niet uit.” De droom van Giel is radiomaken via zoveel mogelijk verschillende platformen. Daarnaast maakte Giel bekend binnenkort uit de startblokken te komen met een nieuw podcast-concept.

Beluister podcast #13 met Giel Beelen

1 Trackback / Pingback

  1. Radio en podcast zijn twee woordjes - Podpraat

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*