Documentaire over de geschiedenis van radio in de maak

Komend jaar bestaat de radio 100 jaar in Nederland. Voor Herbert Codée (De Radio Podcast/ EO) is dit een mooi moment om terug te kijken naar de geschiedenis van Radio door middel van een podcastdocumentaire met de titel: ”Founding Fathers van de Nederlandse radio”

‘Afgelopen zomer heb ik vele dagen in Beeld en Geluid doorgebracht, op zoek naar historische fragmenten uit de radiogeschiedenis. Het moment is daar. Ik ben gestart met het maken van opnames voor de vierdelige documentaire ”Founding Fathers van de Nederlandse radio”. De aanleiding voor deze documentaire: 100 jaar radio op 6 november 2019. Recent heb ik mediahistoricus Huub Wijfjes uitvoerig gesproken en ik ben met Journalist Peter Schavemaker op zoek gegaan naar de historische plekken in Hilversum. Dé plekken waar radiogeschiedenis is geschreven. Deel 1 van de vierdelige serie verschijnt in februari 2019. Komende maand staan de opnames voor deel 2 gepland.’

Volgens Codée is radio nog steeds springlevend. ‘De radio heeft vele ontwikkelingen overleefd. Met de komst van de tv dacht men dat radio zijn beste tijd zou hebben gehad. Niets bleek minder waar. Zelfs met de opkomst van allerlei social-media netwerken is radio gebleven. De radio is zelfs aanweziger dan ooit, omdat social-media netwerken de radiomerken versterken. In de afgelopen 2 jaar is er sprake van een ware audiorevolutie. De digitalisering maak het mogelijk audio-ondemand content, ook wel podcasts genoemd, bij een nieuwe groep mensen, op hun eigen tijd, onder de aandacht te brengen’, aldus Codée.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*