Giel Beelen: ‘Nachtradio de ideale plek is om te experimenteren’

Voor De Nachtwacht Award 2020-verkiezing voor het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio interviewt Spreekbuis diverse radiomakers. Ditmaal: voormalig nachtradiojock Giel Beelen.

Mis je het om een nachtprogramma te maken?
Nachtradio is voor mij één van de mooiste soorten radio, omdat mensen echt aan het luisteren zijn. Je bent dus veel sneller verbonden, want deelt met elkaar het tijdstip dat waarop rest nog slaapt.

Waarom heb je dat zoveel jaar gedaan terwijl je ook een ochtendshow deed?
Omdat het de ideale plek is om te experimenteren. Dat doe je prime time toch wat minder snel. Dus nieuwe muziek, live optredens en zoiets als een radiospelletje kan je er lekker testen. Daarnaast ben en blijf ik een nerd. Hoe meer radio uren in een week hoe beter 😉

Zou je openstaan voor een nieuw nachtprogramma?
Toevallig kwam dit laatst ter sprake in een podcast van de Eindbazen. Ik denk echt wel dat ik ooit nog een keertje een nachtprogramma ga maken. 

Wie vind jij een enorm talent in de nacht?
The talents come out at night… Ik vind Jamie en Sophie erg leuk. Ook als ze samen dingen doen. Naar Bas Menting luister ik graag. Maar ik ben ook heel blij dat Rick van Velthuysen weer een plekje heeft met Erik-Jan en de rest.

Wat is jouw favoriete herinnering aan de nacht?
Poeh… ik heb nogal wat uren gemaakt. Ik herinner me een barbecue die ik met nachtdieren organiseerde. Toen ineens ontmoette ik een hoop van de vaste bellers en dat is wel erg bijzonder.

En het is altijd lachen als het volle maan is. Dan bellen er toch extra veel gekke en bijzondere mensen is mijn ervaring. Ergens moet daar ook de naam Luna tic vandaan komen 😉


De Nachtwacht Award 2020
De Nachtwacht Award is een radioprijs gericht op nachtprogramma’s tussen 0:00 en 6:00. Op Spreekbuis.nl/nachtwachtaward kan het publiek tot aanstaande maandag stemmen op de vijf genomineerden. Eind januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Tens MediaPretty in Pink Productions en CodeKitchen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*