Hilversumse Mediawethouder Wimar Jaeger stapt op; Annemarie den Daas mogelijk opvolger

Wimar Jaeger stopt als wethouder in Hilversum. Op 4 maart legt de D66-bestuurder zijn taken neer. Dat heeft hij het college van B en W vrijdagochtend laten weten.

Jaeger is tot zijn besluit gekomen omdat het tijd is voor een nieuwe horizon. Ook de zware wissel die het wethouderschap op zijn privéleven heeft getrokken noemt hij als reden voor zijn aftreden.

De Hilversumse D66-fractie meldt op haar site: ‘Wimar zette Hilversum als Mediastad hernieuwd op de kaart. De uitstroom van mediabedrijven werd gestopt, Ziggo sport, Fox, Discovery, Talpa en een flink aantal andere mediapartijen vestigden zich in Hilversum. Met de oprichting van Media Perspectives, een convenant met het MBO college voor vestiging op het Mediapark kreeg talentontwikkeling en innovatie binnen de media een belangrijke impuls.’

Jaeger is als wethouder verantwoordelijk voor mediazaken in Hilversum. Hij heeft nog geen andere baan. Wie hem op gaat volgen in het college is nog niet bekend.

In de Hilversumse mediawereld gaan er geruchten dat D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas de functie van ‘mediawethouder’ wil overnemen. Annemarie den Daas (dochter van voormalig TROS-omroepbaas Cees den Daas) werkte in het verleden bij Endemol en was betrokken bij het opzetten van Misdaadnet en voetbalzender Eredivisie Live. Afgelopen jaren is zij managing director bij lhbti-lifestyle tv-zender OUT TV.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*