Dit zijn de genomineerden voor De Nachtwacht Award 2020

Vanochtend is bij Jeroen van Inkel’s ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’ (NPO Radio 5) de Nachtwacht Award-shortlist bekend gemaakt.  De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland.

Sinds begin deze maand kunnen luisteraars op hun meest favoriete nachtprogramma stemmen via spreekbuis.nl/nachtwachtaward. Op onderstaande vijf radioprogramma’s werd het meest door het publiek gestemd. Zij maken kans om op donderdag 30 januari de Nachtwacht Award te winnen.

De vijf genomineerde nachtprogramma’s zijn:

  • Miss Podcast (Mischa Blok/ AVROTROS/ NPO Radio 1)
  • Martijn Kolkman (Qmusic)
  • Kevin van Arnhem (KRO-NCRV/ 3FM)
  • Nachtzuster (Astrid de Jong/ Omroep Max/ NPO Radio 1) 
  • RickvanV Doet 2 (Rick van Velthuysen/ Powned/ NPO Radio 2)

Tot maandag 27 januari 6:00 ’s ochtends kan er op deze genomineerden worden gestemd. Alle eerdere stemmen tellen mee met de definitieve uitslag. Donderdag 30 januari wordt de uiteindelijke winnaar van De Nachtwacht Award 2020 bekend gemaakt.

Eline Maarse (Spreekbuis.nl): ‘Deze 5 genomineerden maken niet alleen allemaal een prachtig programma in de nacht maar hebben ook hele trouwe luisteraars die er alles aan gaan doen om hun favoriet te laten winnen.’

De Nachtwacht Award
De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. Vorig jaar won het nachtprogramma ‘Onze Man in Deventer’ (BNNVARA) de eerste editie van De Nachtwacht Award. Presentator Özcan Akyol ontving de prijs van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

De Nachtwacht Award 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door CodeKitchen, Pretty in Pink Productions en Tens Media.

2 Comments

  1. Muziekprogramma’s zijn wel mooi, maar leiden je niet af. Nachtzuster en ook Murat vind ik fijne programma’ voor een piekerende slapeloze. Ook de diverse interviews vind ik heel goed!! Lang leve radio 1!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*