Giel Beelen houdt niet van interviews

Giel Beelen houdt niet van interviews. Dat zegt hij in de nieuwe PodBast van Bastiaan Meijer. “Ik doe best veel interviews, omdat ik nu merk dat ik mensen met mijn verhaal kan inspireren. Maar over het algemeen vind ik het heel erg van ‘ik ben het bekende pipootje, kijk mij nou effe’. Ik houd daar helemaal niet van.”

In de podcast wordt de carrière van Giel opgesomd en blijkt dat het enige wat nog mist ‘Giel de Musical’ is. Ondanks dat Giel dit totaal niet ziet zitten, geeft hij toch een idee hoe de musical zou openen: “De doeken zouden een soort vagina zijn waar ik dan als baby zo naar buiten kom. Als je dan een musical doet, doe het dan echt fout.”

Zelfbevlekking
Giel heeft ook actief geprobeerd om de documentaire die Marc de Hond ooit over hem maakte tegen te houden. “Ja, maar dat wilde ik ook niet. Ik heb veel mensen gebeld en gezegd: doe niet mee. Maar ik was iets te laat. Uiteindelijk vond ik het wel gaaf dat hij het heeft gedaan, maar toch vind ik het zo’n zelfbevlekking. ”

Pruik
Giels droom was om bij de bakker herkend te worden vanwege zijn stem. “Dat was lekker, want dan wist voor de rest niemand wie je was en maakte je gewoon lekker radio.” In het begin van zijn carrière heeft Giel er ook gebruik van gemaakt dat niemand wist hoe hij eruitzag. De NOS wilde hem interviewen voor het achtuurjournaal. “Ze vragen me omdat ik ’s middags op de radio zit, maar ze hebben geen idee hoe ik eruitzie. Toen heb ik op het Media Park een hele lange pruik gehuurd en daarmee ’s avonds het interview gedaan. De volgende dag kon ik pas vertellen: jongens, ik zat in het achtuurjournaal, maar zo zie ik er helemaal niet uit. Dat is nu niet meer voor te stellen.”

Bekijk het hele gesprek hier:

1 Comment

  1. “Giel Beelen houdt niet van interviews”, zegt hij in een interview … 🙂

    Gisteravond zijn FraGiel op Radio 2 gehoord. Hij zei dat ie nauwelijks wat had kunnen voorbereiden en het was hoe dan ook wel een chaos zonder enige lijn. Er waren twee live-optredens (voor het ‘kampvuurgevoel’ dat het programma moet uitstralen, volgens Giel) en er was wat onduidelijke interactie met Clubhouse-deelnemers. Het was best gezellig, maar dit kan echt beter, veel beter … Zo word je in ieder geval nooit de opvolger van Rob in de middag, Giel. Dus …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*