Spaanse omroepen lanceren gezamenlijk videoplatform LovesTV

LOVEStv, het gezamenlijke op HbbTV gebaseerde platform dat is opgezet door de Spaanse omroepen RTVE, Atresmedia en Mediaset España, is vandaag officieel van start gegaan.

De service biedt op dit moment toegang tot zeven dagen terugkijken van programma’s, live tv, een verbeterde elektronische programmagids en een aanbevelingsservice. Andere functies die binnenkort worden toegevoegd, zijn onder meer lokale opt-outs en getargete advertenties.

De LOVEStv-partners hebben gekozen voor draadloze telecom- en uitzendinfrastructuur, Cellnex, om het technologieplatform voor de dienst te leveren, dat beschikbaar zal zijn op tv’s die zijn uitgerust met HbbTV 1.5 of hoger. LOVEStv maakt gebruik van het standaard digitaal-terrestrische platform en gebruikers van moderne LG-, Panasonic-, Philips-, Samsung-, Sony- en Vestel-tv’s hebben gratis toegang tot het aanbod zonder te hoeven zoeken of downloaden.

De drie omroepen hebben een promotiecampagne gelanceerd die door elk van hen zal worden aangepast om hun eigen programma’s te promoten, waarbij kijkers worden uitgenodigd om uit te zoeken of hun tv’s HbbTV-compatibel.

De deelnemende omroeporganisaties melden dat de videodienst openstaat voor andere deelnemers. LOVEStv verwacht voor het einde van dit jaar op twee miljoen televisietoestellen te worden geïnstalleerd.

1 Trackback / Pingback

  1. De beste radiostations om Spaans te leren - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*