De beste radiostations om Spaans te leren

Ga je binnenkort een weekend naar Barcelona met je partner? Een auto huren Barcelona Airport is dan een goed idee, maar je zult mogelijk ook graag wat Spaans kunnen spreken. In Spanje spreekt namelijk lang niet iedereen Engels waardoor het als Nederlander lastig kan zijn om in dit land te communiceren. Ook bij een auto huren Alicante kan het handig zijn om wat kennis te hebben van de Spaanse taal. Dit kun je op veel verschillende manieren leren, zo is het onder meer mogelijk om wat meer Spaans te leren door naar Spaanstalige radiostations te luisteren. Onderstaand vind je hier een paar goede voorbeelden van. 

W Radio
Dit station komt uit Bogotá, Colombia, en het is een van Zuid-Amerika’s meest erkende nieuws- en praatnetwerken, met luisteraars in meer dan 150 landen. Het omvat sport, entertainment, muziek, technologie, politiek en cultuur in Colombia, maar ook op het internationale toneel. De meest bekende show is de ochtendtalkshow La W, gepresenteerd door Julio Sánchez Cristo en gesyndiceerd in onder andere de Verenigde Staten, Panama en Spanje. Het is een geweldige manier om Spaans te horen van Colombiaanse moedertaalsprekers, die vaak te horen zijn als inbelluisteraars in verschillende shows en programma’s.

Radio Mitre
Deze bekroonde nieuwsshow, die is gevestigd in Buenos Aires, Argentinië, biedt 24 uur per dag berichten over nieuws, entertainment, lifestyle en cultuuronderwerpen. Het zendt al bijna een eeuw uit en werd begin jaren tachtig geprivatiseerd. Radio Mitre, het meest beluisterde radiostation van het land, wil luisteraars betrekken bij de openbare dialoog over dringende kwesties, waaronder politiek, het milieu en de economie, evenals artistieke en culturele expressie. Vanuit Nederland kun je hier live naar luisteren, mogelijk zelfs in de vierwieler die je hebt geregeld via auto huren. Je Spaanse kennis verbeteren met Radio Mitre is bovendien absoluut mogelijk!

Radio 3
Dit is een van de Spaanse radiostations die worden beheerd door Radio Nacional de España, de Spaanse openbare radio-omroep. Het is gericht op jongere leden van het publiek, wat het een uitstekende keuze maakt voor Spaanse studenten die een meer op jongeren gerichte focus op taal willen, met een gezonde mix van jargon. Als je ernaar luistert, krijg je ook auditief inzicht in de specifieke Europese Spaanse uitspraken en spreektaal die verschillen van de varianten die in Latijns-Amerika worden gesproken. Radio 3 biedt bovendien een mix van niet-mainstream hedendaagse muziek uit verschillende genres, waaronder indie, alternative, flamenco, jazz, folk, hiphop en blues.

Cadena Dial
Er zijn meer talkshows en nieuwsuitzendingen dan je kunt tellen, maar soms wil je even weg zijn van slecht nieuws en wereldaangelegenheden. Als je op zoek bent naar een paar van ’s werelds meest populaire Spaanstalige deuntjes, dan is Cadena Dial in Spanje het station voor jou. Daarop hoor je de heetste hits in de Latin-muziek, die uit de hele Spaanstalige wereld komen. Je hoort een diversiteit aan accenten met teksten die vrij gemakkelijk te begrijpen zijn. Hierdoor kun je dus Spaans leren terwijl je naar Spaanstalige muziek luistert doordat je ingeschakeld bent op Cadena Dial. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*