Door het verdwijnen van Zappelin Extra lijkt ook Sesamstraat op zwart te gaan


Het geruisloos op zwart gaan van het lineaire Zappelin Extra-kanaal lijkt ook einde te worden voor het tijdperk Sesamstraat. Dat meldt hoogleraar Robert Fortuijn in de VPRO Gids

De NTR is nog steeds in gesprek met Sesame Workshops, maar het is alleen niet waarschijnlijk dat de NPO veel investeert in een programma dat praktisch alleen via streaming te zien zal zijn.


Al langere tijd zijn er geen nieuwe afleveringen ingekocht. Ondanks de kritiek door het mogelijk verdwijnen van Sesamstraat, weet het iconische kinderprogramma ook steeds minder kinderen te boeien. De kijkcijfers zijn niet meer zoals ze in het verleden waren.  

‘Het grappige met kindertelevisie is dat de nostalgische component bij ouders enorm is,’ signaleert hoogleraar Robert Fortuijn. 

Bron: VPROgids 


3 Comments

  1. Zo jammer dat dit nostalgische maar vooral tijdloos niet hysterisch leerzame tv langzaam uit het tvbeeld verdwijnt… Onze zoon vindt sesamstraat leuk en pikt er veel uit op! 2 jaar oud … Erfgoed lijkt mij… moet behouden blijven!! Liever op tv en anders online dan streamen we haar wel op tv etc…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*