De belangrijkste redenen waarom we TV en video kijken

Volgens nieuw Engels onderzoek kiezen consumenten op basis van hun actuele behoeften welke soort videocontent ze bekijken. De belangrijkste redenen om naar TV- en videocontent te kijken zijn achtereenvolgens ontspanning, de tijd vullen, met familie of vrienden naar bekende programma’s kijken, in contact met de buitenwereld blijven en over programma’s die anderen ook zien meepraten via onder meer social media.

Live-TV wordt vooral gekeken vanwege het contact met de buitenwereld en voor het delen van kijkervaringen, zoals via social media.

De belangrijkste redenen waarom consumenten TV en video kijken zijn:
1. Ter ontspanning (26% van de kijktijd)
2. Om de tijd te vullen, ter afleiding (18%)
3. Uit gewoonte of als beloning, met familie of vrienden naar een populair programma kijken (16%)
4. Om in contact met de buitenwereld te blijven (12%)
5. Om de programma’s te zien die anderen ook zien of om erover mee te praten op social media (10%)
6. Uit persoonlijke interesse of hobby (9%)
7. Om te ontsnappen, ‘escapisme’ (7%)
8. Vanwege praktische informatie (2%)

bron: Screenforce

Onderzoeksmethodiek
Voor het onderzoek ‘The Age of Television’ zijn dertig personen gevraagd om vijf dagen lang al hun kijkgedrag te filmen door het dragen van een eye-tracking bril. Daardoor kon 150 dagen aan vastgelegd kijkgedrag geanalyseerd worden. Kijkgedrag is heel breed gemeten. Naast live- en uitgesteld TV-kijken zijn alle vormen van videocontent, zoals video on demand maar ook online video via YouTube en Facebook en andere social media, geregistreerd. Aanvullend zijn online 6.000 interviews afgenomen. Het onderzoek is uitgevoerd door het strategisch consultancy bureau MTM in opdracht van TV-marketingorganisatie Thinkbox.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*