Ofcom wil dat Britse omroepen meer gaan samenwerken

Sharon White (chief executive van het Engelse mediacommissariaat Ofcom) heeft Britse omroepen opgeroepen om een ​gezamenlijk digitaal platform te lanceren. White spoort de BBC aan om het voortouw te nemen bij deze samenwerking.

Met de komende lancering van de deze week aangekondigde Freeview 2.0-app is de Britse regulerende instantie ‘voorzichtig optimistisch’ over de economische en technologische veranderingen in de tv-industrie.

Naast haar oproep aan omroeporganisaties om meer samen te werken en hun videocontent te combineren, benadrukte White ook de waarde van lokale content. Ze stelde verder voor dat er eigen ‘knop’ op de afstandsbediening van de tv een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de digitale consumptie van omroepcontent te bevorderen. Veel afstandsbedieningen hebben op dit moment al een directe knop om Netflix en Youtube te starten.

Een gemeenschappelijk digitaal platform, dat de beschikbare inhoud van de afzonderlijke on-demand services BBC iPlayer, ITV Hub, All 4 en My5 bij elkaar brengt, zou het volgens haar voor kijkers gemakkelijker moeten maken om content van diverse Britse omroepen te consumeren.

Volgens White kunnen de Britse omroepen door samenwerking meer mensen bereiken. Ook kunnen gegevens worden gedeeld om “ongekende inzichten voor investeerders, commissarissen en adverteerders te kunnen bieden”.

White: “Onze omroepen moeten hun gevarieerde merken, doelgroepen en financieringsmodellen met elkaar integreren. Sommigen zeggen dat het niet mogelijk is, maar velen zeiden hetzelfde van Freeview toen het in 2002 werd gelanceerd. Toch bleek Freeview het snelst groeiende elektronische dienst in de Britse geschiedenis te zijn

Volgens White moet de publieke omroep de eerste stappen zetten om tot samenwerking met andere omroepen te komen. White: “We verwachten van de nationale omroep dat de BBC het voortouw neemt bij het vormen van dergelijke partnerships, zoals tot nu toe met succes is gebeurd. Van onze kant moet Ofcom een ​​toekomstgerichte toezichthouder zijn die het toekomstige succes van de Britse tv ondersteunt.”

White deed haar uitspraken gisterenavond gelijktijdig met de onthulling van Freeview zijn nieuwe “one-stop-shop”-app voor Britse content. De in januari 2019 te lanceren app geeft kijkers gratis de mogelijkheid live tv te kijken van BBC, ITV en Channel 4. Daarnaast krijgt de kijker toegang tot on-demand content van BBC iPlayer, ITV Hub, All 4, My5 en UKTV Play.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*