Gert-Jan Hox weg om De Vooravond-blunder?

Gert-Jan Hox van BNNVARA

Gisteren werd bekend dat ‘na goed onderling overleg‘ besloten is dat Hox afscheid neemt als Directeur Content bij BNNVARA. Bronnen binnen de omroepwereld melden aan Spreekbuis.nl dat Hox in zijn 3 jaar bij BNNVARA-organisatie niet erg zichtbaar was. Door de beslissing om De Vooravond per direct van de tv te halen kreeg hij nog meer kritiek op zijn functioneren.

Fidan Ekiz en Renze Klamer moesten in juni per direct stoppen met het presenteren van De Vooravond. Volgens directeur Content BNNVARA Gert-Jan Hox miste het programma de ‘urgentie die we zoeken’. Zowel Ekiz als Klamer stonden perplex en zagen hun abrupte vertrek niet aankomen.

Deze week deed zij voor het eerst haar verhaal, aan tafel bij de talkshow van Johnny de Mol. Daar vertelde ze hoe ze in juni een telefoontje kreeg van BNNVARA-directeur Gert-Jan Hox, dat echt niet kon wachten, ondanks dat Klamer in het buitenland was. ,,Toen wist ik het eigenlijk al wel”, zegt Ekiz, die dacht dat het te maken had met nieuws dat kon uitlekken. ,,En zo ging het ook. De volgende dag kwam het persbericht uit. Renze hoorde het last minute. Die was ook woedend, dat hebben we allemaal meegekregen via Twitter.” Tijdens het belangrijke gesprek, werd het woord ‘urgent’ volgens Ekiz niet genoemd. ,,Er werd niet gelijk de waarheid verteld. Ik heb nog steeds m’n vinger niet achter de waarheid, wat daar precies is gebeurd en wie in eerste instantie dit heeft gewild, want de NPO wijst een beetje naar BNNVARA en andersom.”  Ekiz is inmiddels aan de slag bij omroep WNL.

13 Comments

    • Koekje van eigen deeg, hij heeft zich niet sterk gemaakt voor fidan en rense. Ik heb gelijk mijn vara abonnement opgezegd,omdat juist fidan emancipatie vertegenwoordigd, daar staat de vara toch voor? Zeer teleurgesteld.

  1. Meer dan schandalig dat de Vooravond moest verdwijnen. Maar Khalid en Sophie kijken we uit principe niet. Ook.M is vreselijk. Was er eindelijk een verfrissend programma en juist dat moet verdwijnen. Nu zijn er alleen Woke uitzendingen. Het lijkt wel communistisch.

  2. Eindelijk gerechtigheid dat man die vooravond stopzette nu zelf weg moet. Ik vond die actie zo anti vara. Al hadden Fidan en Rense af en toe afwijkende meningen dat moet toch kunnen. Vervangers zijn van minder niveau. Ik kijk ook nooit uit protest.

  3. Verdwijnen vooravond was grote misser. Inderdaad is K en S, maar ook M belachelijk slecht. Kijk ik inderdaad ook niet. Terecht dat de veroorzaker hiervoor moet wijken.

  4. Hadden we na Matthijs uiteindelijk toch een programma wat het kijken waard was. Juist omdat het spontaan en enigszins losjes overkwam.
    En dat is nu juist prettig in de “vooravond”.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*