Laurens Woldberg benoemd tot Creatief Producent bij KRO-NCRV en Reinder van Dijk benoemd tot Producent Levensbeschouwing

Laurens Woldberg treedt per 1 februari in dienst als Creatief Producent bij KRO-NCRV. Laurens is op dit moment Managing Director bij producent SimpelZodiak, onderdeel van Banijay Benelux. Als Creatief Producent zal Laurens zich richten op de doorvertaling van de positionering van KRO-NCRV in aansprekende en herkenbare programma’s en concepten. Hij volgt daarbij Sandra Hilster op, die Mediadirecteur is sinds 1 oktober. Reinder is op dit moment eindredacteur bij KRO-NCRV voor diverse levensbeschouwelijke programma’s, waaronder The Passion, De verwondering, Jacobine op 2 en Serenade van Stef. In de functie van Producent Levensbeschouwing (per 1 januari) zal hij zich met name richten op het aanbod van de levensbeschouwelijke programmering en projecten op lange termijn en de samenwerking met externe organisaties op het gebied van levensbeschouwing.  

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Sandra en ik zijn zeer verheugd over de komst van Laurens en de stap van Reinder. We zien er naar uit om samen met hen verder te werken aan herkenbare KRO-NCRV programmering en onze positie als maatschappelijke mediaorganisatie, samen met partners, verder te kunnen uitbouwen. Laurens heeft een uitstekend trackrecord binnen de media en is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de productie en ontwikkeling van aansprekende en goed gewaardeerde titels binnen en buiten de NPO. Reinder heeft een duidelijke visie op de belangrijke rol die levensbeschouwing speelt in onze samenleving. Hoe zingeving ons leidt in de keuzes die we maken in ons leven, en hoe media daar een rol in kunnen spelen.” 

Laurens Woldberg: “De ambitie die KRO-NCRV heeft om onderscheidende en maatschappelijke relevante programma’s en concepten te maken spreekt me zeer aan”, aldus Laurens Woldberg over zijn nieuwe functie. “Het creëren van programma’s waardoor mensen een andere blik op de wereld krijgen, waarmee je het publiek in beweging zet, daar zet ik mij graag voor in. Ik zie het als een bijzonder mooie uitdaging om als Creatief Producent de komende jaren bij te dragen aan de maatschappelijke positie van KRO-NCRV als mediabedrijf.”

Reinder van Dijk: ‘Ik ben dankbaar dat de directie van KRO-NCRV mij voor deze mooie functie heeft gevraagd en trots dat ik leiding mag gaan geven aan een team enthousiaste en betrokken programmamakers. Ik kom zelf uit de christelijke traditie, dat is dé inspiratiebron in mijn leven, mijn drive. Ik heb de overtuiging dat juist deze traditie antwoord kan geven op de levensvragen van deze tijd en mensen in beweging kan zetten. Niet alleen in de kerk, maar zingeving ook daarbuiten. Voor iedereen. Ik heb er zin in!’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*