Renze Klamer en Fidan Ekiz weg bij De Vooravond

Renze Klamer en Fidan Ekiz zijn van de presentatie van het NPO 1-programma De Vooravond gehaald. BNNVARA meldt tegenover NOS dat het tv-programma “urgentie” mist.

De talkshow krijgt vanaf eind augustus nieuwe presentatoren. Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gaan de talkshow afwisselend presenteren. Klamer en Ekiz blijven wel in dienst bij BNNVARA. Kasem is nu advocaat en heeft nog geen ervaring met het presenteren van een talkshow.

12 Comments

 1. Wat bedoelen ze met ‘urgentie’? Na DWDD is het bijna, maar ook ‘M’ een inwisselbaar programma geworden, met de late night talkshows. Als ze dat met urgentie bedoelen dan begrijp ik dat.

 2. Heeft niets met urgentie te maken maar met Fidan die te rechts is voor BNNVARA. En wat er nu met Sophie en Khalid gaat komen zal opnieuw een slap aftreksel worden van DWDD. Evenals M. Omdat DWDD het perfecte format voor op die tijd op NPO1 was. Dat deed Matthijs heel goed maar het ging echt niet alleen aan hem dat het succesvol was. Een nieuwe presentatoren zijn altijd wennen. DWDD kan nog jaren door.

  NPO en omroepen , doe weer eens niet zo eigenwijs en stopt met zowel dit programma als M en breng gewoon DWDD terug om 19.00u NPO1. Hoeft niet persé onder de BNNVARA vlag maar kan net als bij OP1 ook door meerdere omroepen Wie moeten dat dan presenteren? Herman van der Zandt, Dione de Graaff en Carrie ten Apel.

 3. Denk beter dat ze daar Slimste mens afwisselend 2 voor 12 kunnen programmeren.
  Beter als DWDD wordt het toch nooit…, maar dat is altijd zo als er een succesvol programma stopt.

 4. Juist door de ietsie-pietsie rechtse opvattingen van Fidan was het eigenlijk on-VARA. Fidan vond ik tegenover de hanige Klamer worden ongesneeuwd . De vervanging voor Klamer is terecht, ’n kracht als Fidan zal moeilijk te vinden zijn.

 5. Jammer, ik begon het steeds meer te waarderen. Op maandagavond ben ik gestopt met kijken naar OP 1 door Sophie Hilbrand. Nu Hilbrand dus de vooravond gaat doen zit er niets anders voor mij op dan dit programma over te slaan.

  • Ik ben het met Hans eens. Het programma won steeds meer aan actualiteitswaarde. Daarnaast was Renze altijd goed voorbereid wat kwaliteit gaf aan een item/interview. De combinatie met Fidan gaf een goede aanvulling aan het totaal. Het programma werd door ons altijd opgenomen om niets te missen. Ik zal eveneens het programma overslaan. Slechte beslissing BNN/VARA!

   • Ben het ermee een dat het programma de vooravond niet had moeten plaats maken voor die nieuwe presentatoren. Schande!!! I kijk niet meer! Suze

 6. NPO wil verjongen en vernieuwen aan de ene kant… en aan de andere kant komt er dan een presentatieduo met de leeftijden 43 en 45 (op moment van schrijven). De ingeslagen weg kent nu al kronkels.

 7. Ik keek altijd met veel plezier. Belachelijk deze ingreep. Moeten zeker ook hier al die zogenaamde BNers/Bartisten komen om hun volstrekt oninteressante meningen te debiteren.

 8. Verschrikkelijk ik had me zo verheugd ze weer terug te zien en nu dit te horen . Men is niet goed wijs. Bah zonder die twee is mijn vooravond niet meer het zelfde.

1 Trackback / Pingback

 1. Frits Spits noemt ontslag Klamer en Ekiz 'schandvlek' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*