Gemeenteraad Hilversum unaniem akkoord over mediavisie

Deze week heeft de Hilversumse gemeenteraad de visie op werken in, leveren over en de zichtbaarheid van media in de Mediastad unaniem aangenomen. Met deze plannen wil Hilversum ook in de toekomst de Mediastad van Nederland blijven. Naast het behoud en versterking van de cross media sector van de ‘Media Valley’ komen ook zaken als bereikbaarheid, educatie en wonen in het rapport aan bod. 

Kanttekeningen waren er wel. Bij de fracties van Hart voor Hilversum en Leefbaar Hilversum ging het dan met name over het nog altijd weinig aantrekkelijke karakter van het Mediapark, waar je niet zo gauw heengaat voor een biertje of een hapje eten.

Mediawethouder Jaeger erkende dat het allemaal best wel wat dynamischer kan in dit centrum van media-activiteiten, maar dat is volgens hem een zaak van het Mediapark zelf.  Er wordt volgens hem ook aan gewerkt. Hij repte bijvoorbeeld over een binnenkort nieuw te starten horeca-activiteit op het complex.

Léonie Sazias (Hart voor Hilversum) bekritseerde verder ’praatgroepen’ als Immovator en Click.nl. waar weinig of niets concreets uit komt. Annemarie den Daas (D66) herhaalde ook nog haar pleidooi om nachttreinen te laten stoppen op station Mediapark. Jaeger zei daarover met de NS te gaan praten. De lokale omroep RTi Hilversum maakte een korte samenvatting van dit debat.

Het rapport Mediavisie 2016-2019 is hier te downloaden (pdf)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*