Altijd prijs voor VPRO bij Nipkowschijf

Wie de Zilveren Nipkowschijf ook zal winnen, de winnaar van de televisieprijs is altijd een VPRO-programma. Uit 55 mogelijkheden zijn 3 producties van die omroep genomineerd. Het zijn Zondag met Lubach, Langs de oevers van de Yangtze en De Hokjesman.

De Zilveren Nipkowschijf wordt ieder jaar uitgereikt door een jury van televisiecritici aan Vorig jaar won de VPRO ook al met Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven. Zij kregen de onderscheiding voor hun serie Onze man in Teheran. De nominaties werden woensdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. 10 juni weten we wie de winnaar i

In Zondag met Lubach giet Arjen Lubach de succesformule van Amerikaanse hits als The Daily Show in een Hollands jasje. Het is satire gemengd met journalistiek, resulterend in een programma over de actualiteit, met een serieuze ondertoon.
 
China
Langs de oevers van de Yangtze is een tv-serie van fotograaf Ruben Terlou, waarin hij de langste rivier van China volgt en onderwijl een originele blik geeft op het land. In zes afleveringen laat hij een veelzijdig beeld zien van het land, met als centrale thema de Chinese Droom.

In de Hokjesman(foto) gaat filmmaker Michael Schaap op pad om verschillende bevolkingsgroepen in de Nederlandse samenleving te doorgronden. Op antropologische wijze, alsof hij met primitieve stammen van doen heeft, bestudeert Schaap de wereld van de adel, professoren, Twentenaren, en andere groepen in het land.(foto You Tube.com)

 
Bron: Volkskrant.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*