Gastpresentatoren bij Andere Tijden in oktober

In oktober – de Maand van Geschiedenis – wordt Andere Tijden gepresenteerd door vijf gastpresentatoren. Historici, journalisten en columnisten met een scherpe blik en eigen stijl gaan eenmalig in de schoenen van Hans Goedkoop staan.

Kijkers naar Andere Tijden kunnen zich laten verrassen door andere gezichten in het vertrouwde decor, terwijl Hans Goedkoop voor een nieuwe geschiedenisserie van de NTR opnames maakt in het buitenland.
 

Marcia Luyten – presentatrice van Buitenhof, journaliste en schrijfster van ‘Het Geluk van Limburg’ over het mijnwerkersverleden – presenteert op 1 oktober de aflevering over Kinderbedevaarten naar Lourdes voor en na de oorlog.

De uitzending op 8 oktober over brutale jonge honden in de PvdA in de jaren 60, Nieuw Links, wordt gepresenteerd door Jort Kelder. Natuurlijk bekend van de Quote en Hoe heurt het eigenlijk, maar ook winnaar van de Grote Geschiedenisquiz, kenner van de Eerste Wereldoorlog en presentator van een (komende) serie over Historische Veldslagen.

Op 15 oktober wordt de uitzending over de titanenstrijd van de antirooklobby in- en uitgeleid door Sheila Sitalsing, columniste bij de Volkskrant, radiopresentatrice, commentator bij Buitenhof en schrijfster.

James Kennedy staat op 22 oktober in Beeld en Geluid voor een uitzending over de naïviteit waarmee ooit kerncentrales zijn gebouwd. James Kennedy is historicus en schreef een aantal studies over het naoorlogse Nederland. Bovendien is hij columnist voor Trouw en is hij regelmatig op tv te zien als commentator.

NRC-journalist Hubert Smeets neemt de uitzending op 29 oktober naar aanleiding van de Amerikaanse Verkiezingen voor zijn rekening. Hij was o.a. politiek redacteur en correspondent in Rusland, schreef diverse boeken en werkt momenteel aan een biografie van Hans van Mierlo.

Andere Tijden (NTR/VPRO): elke zaterdag om 21.20 uur op NPO 2.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*