Khadija Arib, Geert Mak en Igone de Jongh in College Tour

Presentator Twan Huys maakte vrijdagochtend tijdens het radioprogramma Ekdom in de Ochtend de laatste drie gasten van dit seizoen College Tour bekend: voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib, schrijver Geert Mak en balletdanseres Igone de Jongh. 

Khadija Arib

Khadija Arib start achttien jaar geleden als Tweede-Kamerlid voor de PvdA. Samen met Kees van der Staaij en Geert Wilders behoort ze tot de drie langstzittende Kamerleden. Sinds dit jaar is Arib Kamervoorzitter. In die functie heeft ze een primeur: ze is de eerste Kamervoorzitter van niet-Nederlandse afkomst. Vriend en vijand zijn het erover eens dat ze haar rol als Kamervoorzitter met verve vervult. Khadija Arib heeft zich onlangs opnieuw verkiesbaar gesteld en hoopt ook na de Tweede-Kamerverkiezingen van maart 2017 Kamervoorzitter te blijven.

Opname: zaterdag 15 oktober (aanmelden via website)

Uitzending: vrijdag 21 oktober, 21.10 uur op NPO 2

 

Geert Mak 
Het nieuwste boek van Geert Mak voert momenteel de boeken bestseller top-60 aan. ‘De levens van Jan Six’, het verhaal van een Amsterdamse patriciërsfamilie door vier eeuwen heen, volgt op een reeks bestsellers over de geschiedenissen van Nederland, Europa en zijn geliefde Amerika. Mak wil als schrijver de geschiedenis verbinden aan de leefwereld van nu. Zo volgde hij voor ‘Reizen zonder John’ de historische voetsporen van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck dwars door de Verenigde Staten. Zijn reisboek door de twintigste eeuw, ‘In Europa’, werd over heel Europa vertaald. Hij kreeg de Gouden Ganzenveer en de Leipziger Buchpreis. Als journalist werd hij tweemaal uitgeroepen tot ‘Historicus van het Jaar’.

Opname: dinsdag 11 oktober (aanmelden via website)

Uitzending: vrijdag 14 oktober, 21:10 uur op NPO 2

 

Igone de Jongh
Balletdanseres Igone de Jongh viert dit jaar haar twintigjarig jubileum bij het Nationale Ballet. De muze van choreograaf Hans van Manen wordt in 2003 op 24-jarige leeftijd Eerste Soliste bij het Ballet, het hoogst haalbare in de balletwereld. Haar roem reikt verder dan het theater: ze was onder meer te zien in de videoclip Birds van Anouk en is jurylid bij het populaire televisieprogramma Dance Dance Dance. De Jongh volgde haar opleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en The Royal Ballet School in Londen.

Opname: maandag 3 oktober (aanmelden via website)

Uitzending: vrijdag 7 oktober, 21.10 uur op NPO 2

 

Uitzending: Iedere vrijdag vanaf 16 september, 21.10 uur op NPO 2

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*