‘Ga je door de wasstraat van de NPO, dan verdwijnt de kleur’

Voormalig KRO-mediadirecteur Ton Verlind is weinig positief over de fusie tussen Avrotros en Powned

Verlind: ‘Binnenkort valt Powned ten prooi aan het fusiemonster. Het hoort bij de verplichtingen die Den Haag de afgelopen jaren als web rond de publieke omroep heeft gesponnen om controle te krijgen over de omroepen. Die stiekeme sturingsmechanismen binnen de NPO, waar niemand nog van weet hoe ze precies werken en om die reden niet deugen, gaan ten koste van de eigen identiteit van omroepen.’


Veel omroepen zijn volgens hem op elkaar gaan lijken. Dit noemt hij ook in zijn nieuwe boek ‘Een schitterende slangenkuil’. 

‘In omroepdirecteur Dominique Weesie van PowNed vind ik een onverwachte medestander. ‘Voorzitter Dominique Weesie ziet kleurverlies als grootste risico’, lees ik vandaag in de Gooi- en Eemlander. De andere fusieomroepen gingen hem inderdaad al voor. Het werkt zo: organisaties met een afwijkende mening worden eerst binnengehaald. Ze gaan door de wasstraat van de NPO en aan het eind is alle kleur weg en klinkt alles hetzelfde.’, aldus Verlind. 

2 Comments

  1. De recalcitrante puber is een genuanceerde en “gesensibiliseerde” jong volwassene voor behoudzuchtig Nederland geworden ……… Wilde haren verbleken tot mat bruin tot grijs.

  2. Wat is het nut om een nieuwe omroep te beginnen, als de voorwaarde is dat je binnen enkele jaren na bestaansrecht moet fuseren met een reeds bestaande omroep? Stop toch snel met dit achterhaalde zuilensysteem.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*