Freelance Redacteur Nieuwsdienst RTL

Voor onze RTL nieuwsdienst, het centrale hart van onze nieuwsgroep, zijn we op zoek naar een ervaren freelance Redacteur voor minimaal 32 uur per week. Heb jij je al bewezen in het vak en wil je graag bij ons je onderscheidende vermogen als  journalist inzetten om samen met ons onze merken verder te versterken, reageer dan snel en wellicht start 2015 voor jou met een nieuwe uitdaging. 

Wat ga je doen?
Het op creatieve wijze produceren van nieuwsonderwerpen voor onze doelgroep voor alle platformen van de RTL Nieuwsgroep. Het bedenken van eigen nieuwsonderwerpen en/of boeiende invalshoeken, die de nieuwsitems aantrekkelijker maken voor onze doelgroep. In korte tijd selecteren en checken van nieuws uit diverse bronnen ten behoeve van internet en televisie-uitzendingen van RTL Nieuws en RTL Z.

Waar ben je goed in?

  • Je bent journalistiek geschoold met ruime ervaring (minimaal 5 jaar, waarvan 3 jaar bij TV) met redacteurswerk bij een nieuwsrubriek op televisie.
  • Je bent multimediaal denkend; in staat om elk onderwerp te produceren voor al onze platforms.
  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met het maken van eigen nieuwsverhalen.
  • Jouw kenmerken zijn: teamplayer, initiatiefrijk, creatief, doortastend en stressbestendig.
  • Je werkt in een rooster van 7 dagen per week, waarbij de eerste dienst om 6:00 uur begint en de laatste dienst om 16:00 uur. In verband met de start- en eindtijd van de diensten, dien je in bezit te zijn van een rijbewijs en eigen vervoer.

Hier ga je werken
De RTL Nieuwsgroep is een toonaangevend nieuwsbedrijf met populaire merken als RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, RTL Weer & Verkeer, Buienradar en Routeradar. We zijn de snelst groeiende online nieuwsspeler van Nederland die kijkers en gebruikers op een relevante wijze wil informeren over nieuws, weer en verkeer. We hechten waarde aan een onafhankelijke en kwalitatieve nieuwsvoorziening en een actuele weer- en verkeersinformatie waarbij de Nederlandse consument  steeds centraal staat.

Vind je deze vacature interessant?
Het gaat om een freelance constructie voor minimaal 32 uur per week (4 dagen) met verloning via Tentoo.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met:
Diederik Bonarius, Chef Nieuwsdienst, 06 – 51 49 63 24 / diederik.bonarius@rtl.nl.

– See more at: http://spreekbuis.nl/vacature/freelance-redacteur-nieuwsdienst#sthash.b2XBSW7t.dpuf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*