FIMAK ondersteunt Afrikaanse mediaprofs

De media heeft een enorme impact in de wereld en kan veel goeds bereiken. Als media professional ben je mede daarom trots dat je in de branche werkzaam bent en je je inkomen hieruit hebt, welke schakel je ook vervult. 

In Afrika is de mediabranche in rap tempo aan het groeien, er is veel vraag naar lokaal geproduceerde radio- en televisieprogramma’s, dit als gevolg op de economische groei die Afrika doormaakt. Dit betekent dat er veel goed opgeleid personeel nodig is. 

Met steun uit Nederland heeft de Multimedia Academy in Nairobi een start kunnen maken om kansarme jongeren een beroepsopleiding in de media te geven.  Onder het grote aantal mensen die in armoede van de sloppenwijken leven bevinden zich gedreven jongeren met mediatalent.

Een gedegen opleiding is hun kans te kunnen profiteren van de economische ontwikkelingen in hun land, maar de financiële middelen daarvoor ontbreekt hen.

In februari is Stichting FIMAK (Foundation International Multimedia Academy Kenya) in Hilversum opgericht, samen met vakgenoten ondersteund en begeleid zij de Multimedia Academy door hulp, middelen en fondsen te werven, zodat deze jongeren een opleiding kunnen krijgen en een eerlijke kans op een toekomst zonder armoede maken.

Lees hier meer over Stichting FIMAK

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*