Tablet: hét 2nd screen device

Je kunt BNN’s Nationale IQ Test al vier jaar meespelen met een tweede scherm. Uit de achterliggende data is een aantal interessante conclusies te trekken.

Toen in 2011 de IQ test voor de eerste keer werd voorzien van een tweede scherm (webapp) gebruikte een overgrote meerderheid (+/- 60%) van de gebruikers nog een laptop.  In 2012 was dat reeds teruggelopen tot 41.8%. Via de 27.6% van vorig jaar zijn we nu terecht gekomen op 21.1%.  De laptop wordt verdrukt door tablets en in minder mate door smartphones, niet alleen percentueel, maar ook in absolute aantallen. Met dit tempo is er in 4 a 5 jaar geen laptop meer te vinden in de huiskamer.

Op tablet gebied is de iPad nog steeds heer en meester, al wordt er, met name door nemesis Samsung aan de hegemonie van Apple getornd. Halverwege volgend jaar zal meer dan 50% een tablet gebruiken als tweede scherm.  Het gevolg is al zichtbaar, sommige programma’s kiezen ervoor alleen voor tablets een app te ontwikkelen. Dit is een slechte keuze, de smartphone is misschien niet zo hard gegroeid als de tablet, maar heeft de afgelopen 3 jaar toch ruim 7% terrein gewonnen. De uitdaging voor bouwers van tweede schermen is het maken van dé responsive interface voor de grote en kleine schermen waarbij alle noodzakelijke informatie zichtbaar is op de smartphones.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*