Topmodellen in Beeld en Geluid

Tot en met 24 oktober worden objecten die al jarenlang veilig opgeborgen zijn uit de depots gehaald om te worden gefotografeerd. Dit gebeurt natuurlijk heel voorzichtig door onze wit gehandschoende depotmedewerkers. Een speciaal team van vrijwilligers, uit omroepland, vertelt de achtergrondverhalen bij de objecten. Bovendien – en dat is echt heel bijzonder – mag iedereen op de foto met één van de topmodellen!

TOPMODELLEN IN BEELD EN GELUID
Professionele fotoshoot van meer dan 2.000 objecten uit de depots.
Beeld en Geluid biedt een kijkje in de keuken t/m 24 oktober
Dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00-17:30 uur

Beeld en Geluid heeft een grote en diverse collectie van ruim 20.000 objecten die de radio- en televisiegeschiedenis van Nederland tot leven brengen. Zo hebben wij in onze depots de eerste radio’s en televisies, de originele poppen van de Fabeltjeskrant, Paulus de Boskabouter en Eucalypta, maar ook een originele Nipkowschijf, theelepeltjes van alle omroepen, maquettes van decors, de bank van “Zeg ‘ns aaa”, het smoezelige t-shirt van Koos Koets en nog veel meer.

Deze objecten zijn voor een deel te zien in onze experience. Het grootste deel, zoals gebruikelijk bij veel musea, staat in onze depots. Er is nu eenmaal te weinig ruimte om de objecten doorlopend fysiek tentoon te stellen. Gelukkig kan het wel online! Beeld en Geluid heeft een selectie gemaakt van ruim 2.000 objecten uit het depot die gefotografeerd zullen worden. De fotoshoot is een enorme operatie die we openstellen voor publiek. Kom een kijkje nemen in onze keuken om te zien hoe de eerste radio’s, Loeki de Leeuw en het mantelpakje van Minoes als echte topmodellen op de foto gaan!

NEEM OOK EEN KIJKJE
Tot en met 24 oktober laten we een selectie, van ruim 2.000 objecten, professioneel fotograferen. Het wordt een heuse fotoshoot waarin ieder object met alle egards wordt behandeld en onder perfecte belichting op de foto gaat. Een klein deel van de objecten wordt zelfs 360 graden gefotografeerd zodat ze van alle kanten te bekijken zijn.

Een fotoshoot als deze gaat niet vanzelf. Het is een serieuze operatie. Het gaat immers om waardevolle en soms kwetsbare objecten. Om ons publiek een kijkje in de keuken te geven van wat zich hier in het Instituut afspeelt hebben we besloten om de fotoshoot open te stellen voor publiek.

Objecten die normaal gesproken veilig achter slot en grendel liggen, zijn nu in het echt te zien. We laten dagelijks weten welke objecten op de rol staan. Enthousiaste vrijwilligers,  die nog met de objecten werkten voordat ze onder werden gebracht bij Beeld en Geluid, vertellen een achtergrondverhaal. Verder is het ook mogelijk om een “selfie” met de objecten te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*