Europa bereikt akkoord over AI-regelgeving

Het Europees Parlement en de EU-landen hebben na intensieve onderhandelingen een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe regelgeving voor kunstmatige intelligentie (AI). Dit akkoord, dat gezien wordt als een cruciale stap in het beheersen van AI-technologie, stelt duidelijke kaders en controlemechanismen vast voor de toepassing van AI in Europa.

Onder de nieuwe regelgeving worden AI-systemen ingedeeld in verschillende risicoklassen. Deze classificatie bepaalt de mate van regelgeving: hoe hoger het risico van een AI-systeem, hoe strenger de regels die van toepassing zijn. Dit systeem is ontworpen om potentiële risico’s te minimaliseren en te zorgen voor een veilig en verantwoord gebruik van AI.

Bovendien omvat de overeenkomst een verbod op een aantal geavanceerde AI-toepassingen die als te riskant worden beschouwd. Deze beslissing onderstreept de vastberadenheid van Europa om ethische overwegingen en mensenrechten te laten prevaleren in de digitale wereld.

Deze nieuwe wetgeving wordt gezien als een essentiële stap om meer grip te krijgen op de snelgroeiende en vaak controversiële technologie van kunstmatige intelligentie. Met groeiende zorgen over privacy, veiligheid en de ethische implicaties van AI, komt deze regelgeving op een cruciaal moment. Europa positioneert zich hiermee als een pionier in het stellen van wereldwijde normen voor het gebruik en de ontwikkeling van AI.

1 Comment

  1. Via:YouTube.nl Boston Dynamics Robot,de ontwikkeling van de nieuwste generatie IQ Robots.Die heel veel taken kunnen overnemen in oa de ouderenzorg en om het personeel-tekort op te vangen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*